‘Laverne & Shirley’ dizisinin yıldızı Cindy Williams 75 yaşında hayatını kaybetti

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
En çok 1970’lerin şakşak sitcomu “Laverne & Shirley”deki rolüyle tanınan aktris Cindy Williams, Çarşamba günü Los Angeles’ta öldü. 75 yaşındaydı.

Asistanı Liza Cranis Pazartesi günü telefonla yaptığı açıklamada, onun ölümünün kısa bir hastalıktan sonra olduğunu ve “huzur içinde” öldüğünü sözlerine ekledi. Hiçbir sebep verilmedi.

Bayan Williams, Penny Marshall ile birlikte 1976’dan 1983’e kadar süren ve “Happy Days” adlı televizyon programının yan ürünü olan sitcom’da rol aldı. 1950’lerde Milwaukee bira fabrikasında çalışan iki genç bekar kadını takip etti. Bayan Williams, Bayan Marshall’ın atılgan Laverne DeFazio’sunun iyimser ve ağırbaşlı bir tamamlayıcısı olan Shirley Feeney’i canlandırdı.

“Laverne & Shirley” sekiz sezon boyunca yayınlandı ve birkaç yıl boyunca ülkedeki en yüksek reytingli diziler arasında yer aldı. Williams, 150’den fazla bölümde yer aldı, ancak gösterinin son sezonunda, kendisi ve Bayan Marshall arasındaki sette önemli bir gerilimin ardından ayrıldı. Bayan Marshall 2018’de yine 75 yaşında öldü.

Bayan Williams, Pazartesi günü yaptığı açıklamada annelerini “türünün tek örneği” olarak tanımlayan çocukları Emily ve Zak Hudson’dan sağ kaldı. Müzisyen Bill Hudson ile evliliği boşanmayla sonuçlandı.

Bayan Williams, “Shirley, I Jest! 2015’te Hikayeli Bir Hayat ”. Kredi… Beck Starr/Getty Images

Bayan Williams, kariyerini en çok tanımlayacak rolle çıkış yapmadan önce, 1973’te vizyona giren George Lucas sineması “American Graffiti”de rol aldı. British Academy Sinema Ödülleri. Ertesi yıl, Francis Ford Coppola sineması “The Conversation”daydı. American Graffiti” ve “The Conversation” Akademi Ödüllerinde en iyi film adaylıklarını kazandı.

Bayan Williams ayrıca, sonunda Carrie Fisher’a giden bir rol olan “Star Wars” serisinde Prenses Leia rolü için seçmelere katıldı.

Bayan Williams, kariyerinin ilerleyen dönemlerinde “Law and Order: SVU” ve “7th Heaven” gibi tanınmış televizyon programlarında konuk oyuncu olarak yer aldı ve Broadway yapımı “The Drowsy Chaperone” da dahil olmak üzere birçok sahne kredisi kazandı. kısaca Bayan Tottendale’i canlandırdı.

Ama en çok Shirley olarak biliniyordu.

Bayan Williams evvel, karakteri hakkında “Bir bakıma iyimser, iyi kalpli, bastırılmış, huysuz, eğlenceyi seven bir insandı” dedi. “Onu her zaman bu korkuya sahip olarak gördüm,” diye ekledi ve Shirley’nin arzularının hiçbir zaman açıkça ekranda gösterilmemesine rağmen, hem Laverne hem de Shirley’nin çağdaş yaşamın konforları için çabaladığını belirtti.

Bayan Williams, “O karakterlerin benim için hüznü buydu” diye ekledi. “Ya bu asla olmazsa, o zaman neredeyiz? Ve bu benim de hayatım gibiydi.

22 Ağustos 1947’de Los Angeles’ın San Fernando Valley bölgesindeki bir mahalle olan Van Nuys, California’da doğan Cynthia Jane Williams, lise yıllarında oyunculuğa ilgi duymaya başladı ve Los Angeles City College’da tiyatro sanatları bölümünde okudu. , Bayan Cranis tarafından sağlanan biyografilere göre. Bayan Williams, 2015 tarihli anı defterinde, “Ben ‘Vadi Kızı’ diyebileceğiniz kişiyim,” diye yazmıştı, “Shirley, Ben Şakacıyım! Hikayeli Bir Hayat.”

The Hollywood Reporter’a göre, bir gözleme evinde ve Hollywood’daki Whiskey a Go Go gece kulübünde çalıştı. Television Academy ile yaptığı bir röportajda, Bayan Williams’ın deodorant ve güneş gözlüğü reklamlarında rol almaya devam ettiğini ve bunların bir kısmının hiç yayınlanmadığını söyledi. İlk televizyon rolleri arasında “Oda 222”, “Dadı ve Profesör” ve “Aşk, Amerikan Tarzı” bölümleri vardı.

“Her zaman başrolün en iyi arkadaşını oynadım, her zaman” dedi.

O zamanlar görünüşte saf Amerikalı sevgili varlığıyla tanınan Bayan Williams, “The Conversation” da olağanüstü kurnaz bir performansla bu beklentiyi alt üst etti. Sinemada izleyici, onun hesapçı bir femme fatale değil, çaresiz bir kurban olmasını bekleyerek, gizlice kaydedilmiş bir konuşmadan onun sözlerini bir araya getiriyor. Bunu daha dramatik roller izleyebilirdi ama o bunun yerine durum komedisine yöneldi.

Bayan Williams ve Bayan Marshall, Bay Coppola tarafından kurulan bir prodüksiyon şirketi olan Zoetrope’da yazarlık ortaklarıydılar ve burada iki yüzüncü yıl için olası bir TV sahtekarlığı üzerinde çalışıyorlardı. Fonzie (Henry Winkler) ve Richie (Ron Howard) için kolay randevular olarak “Happy Days” adlı şovunda konuk yıldız. Fonzie, Laverne’i kendisi için sahiplenirken, Shirley, Bayan Williams’ı o sinemada erkek arkadaşını oynayan “American Graffiti” başrol oyuncusu Bay Howard ile yeniden bir araya getiren Richie içindi.

1975’te yayınlanan “Happy Days” bölümü o kadar popülerdi ki, Bay Marshall, ABC’nin üst düzey yöneticilerinden Fred Silverman’a, mavi yakalı kadınlarla ilgili başka bir dizi olmadığını savunarak, ikisinin başrolde olduğu bir komedi yapması konusunda teklifte bulundu. .

“Laverne ve Shirley”nin açılış jeneriğinde bir okul kafiyesi ve ikilinin herkesin bağ kurabileceği şakacı, umut dolu etiğini özetleyen iç açıcı bir misyon bildirisi yer alıyordu: Onlar sadece büyük şehirdeki işçi sınıfından genç kadınlar olabilirler, ama onlar hayallerini gerçekleştirecekler.

Laverne ve Shirley’nin cıvıl cıvıl cıvıltıları, “I Love Lucy”deki Lucy Ricardo ve Ethel Mertz’inkileri anımsatıyordu ama bu klasik komedi ikilisi için, Shirley (genellikle) ikili arasında daha sakin ve hayalperest olandı. Bayan Williams, neşeli kişiliğiyle, geniş fiziksel komedide gençliğin beceriksizliğini tasvir etme konusunda kolay bir yetenek gösterdi.

The New York Times’ın televizyon eleştirmeni John J. O’Connor, 1976’da “Laverne & Shirley” üzerine yaptığı bir incelemede şöyle yazmıştı: “Her iki başrol de muhteşem, küçümseyici olmayan bir dönüşle oynanıyor. Bayan Williams ve Bayan Marshall en iyi üslere dokunuyor, burada “Stella Dallas”ta biraz Barbara Stanwyck, orada “La Strada”da biraz Giùlietta Masina, Lucille Ball, Konut Arden ve her yerdeki kalabalıkta dokunuşlar. ”

Aktrisler ekranı paylaşsa da, Bayan Williams bazen rol arkadaşının Bay Marshall’la olan bağlantısı nedeniyle ayrıcalıklı muamele gördüğünü hissetti. Bayan Marshall, o sırada yapımcı olmak isteyen Bayan Williams’ın kocası Bay Hudson’ın çok talepkar olduğunu hissetti.

Gösterinin son sezonunun başında izleyiciler, Bayan Williams’ın Walter Meeney ile evlenip Shirley Feeney Meeney olmasını izledi. Ancak kısa bir süre sonra, Shirley’nin yeni kocasını denizaşırı ülkelerde takip ettiğini ve veda etmek için sadece bir not bıraktığını iddia eden komplo ile uzun koşusu rezil bir şekilde sona erdi. Gerçekte, aktris hamileliğini gizlemek ve uyum sağlamak için şovla çalışmayı ummuştu. Daha sonra 20 milyon dolarlık dava açtı; dava açıklanmayan bir miktar için mahkeme dışında çözüldü.

Bayan Williams anılarında “‘Laverne & Shirley’ benim için aniden sona erdi,” diye yazmıştı. “İlk bölümü çektiğimizde dört aylık hamileydim. Ancak sıra o sezon için kontrat imzalamaya geldiğinde, stüdyonun beni teslim tarihimde çalışmak üzere planladığını fark ettim.”

“Göz açıp kapayıncaya kadar kendimi gösteriden buldum” diye yazdı. “O kadar ani oldu ki, kişisel eşyalarımı toplayacak zamanım bile olmadı.”

2013’te Bayan Williams ve Bayan Marshall, “Laverne & Shirley” temalarına dayanan ve Jennette McCurdy ve Ariana Grande’nin rol aldığı çağdaş bir gösteri olan Nickelodeon dizisi “Sam & Cat” için yeniden bir araya geldi.

Bayan Williams anılarını iki yıl sonra yayınladı ve geçen yıl tek kişilik bir gösteri olan “Me, Myself and Shirley” ulusal tiyatro turunu tamamladı. Gösteride, Hollywood’daki hayatını ve Bayan Marshall ile olan ilişkisini anlattı.

Geçen yıl NBC ile yaptığı bir röportajda “Aramıza bir oyun kağıdı koyamazsınız çünkü biz sadece ritim tutuyorduk” dedi. “Başka biriyle yapamazdım.”

Sheelagh McNeill araştırmaya katkıda bulundu.