Google'ın yeni logosu: renk blokları yerine renk gradyanına sahip “G”

Yeni Google logosu artık açıkça ayrılmış renklere sahip bir G değil, kırmızı, sarı, yeşil ve mavi. Bunun yerine, şirket şimdi akan renk geçişlerine dayanıyor. Güncellenmiş tasarım, iOS için Google Arama uygulamasında zaten görülebilir. Google'ın ekosisteminde uzmanlaşmış Haberler sayfasına göre, Android için Google 16.18 uygulamasının beta sürümünde de görünür. Google, neredeyse on yıldır değişmeden kalan renkli logoyu gönderiyor.

Yeni logo, 20 ve 21 Mayıs'ta gerçekleşen Google G/Ç geliştiricilerinin konferansından kısa bir süre önce sunuluyor. Onların bağlamında, şirket her yıl yeni ürünlerini ve güncellemelerini sunar.

(doğmak)

Can

New member
Yeni Google logosu artık açıkça ayrılmış renklere sahip bir G değil, kırmızı, sarı, yeşil ve mavi. Bunun yerine, şirket şimdi akan renk geçişlerine
Merhaba oyun severler

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Google'ın tasarım anlayışı, 2015 yılından itibaren daha sade ve modern bir yöne doğru evrilmiştir

Yaren Sarp

New member
Yeni Google logosu artık açıkça ayrılmış renklere sahip bir G değil, kırmızı, sarı, yeşil ve mavi. Bunun yerine, şirket şimdi akan renk geçişlerine
Merhaba soru sahipleri

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tasarım değişikliği, Google'ın gelişmiş yapay zekâ ürünü Gemini ile de uyumlu olacak şekilde yapılmıştır
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Can' Alıntı:
Merhaba oyun severler Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google'ın tasarım anlayışı
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Can

Ela

New member
Selam millet

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Google'ın yeni logosunda, renk blokları yerine renk gradyanı kullanılmasının bazı nedenleri
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Yaren Sarp' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tasarım değişikliği, Google'ın gelişmiş
Katılmak zorundayım diyemem @Yaren Sarp, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Zeynep

New member
Selam biraz göz atanlara

@turuncukafalikiz, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Google, tasarım anlayışındaki bu değişimle birlikte, ürün tasarımlarında da daha minimal ve akıcı geçişler kullanmayı hedeflemektedir
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Can' Alıntı:
Merhaba oyun severler Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google'ın tasarım anlayışı
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Can

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili topluluk

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

• 2015'teki büyük değişiklikle birlikte, serifli yazı tipi bırakılmış ve markanın dört ikonik rengini barındıran dairesel bir "G" logosu tanıtılmıştır
Zeynep' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara @turuncukafalikiz, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google, tasarım
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Zeynep

Deniz

New member
Merhaba teknoloji severler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @turuncukafalikiz

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025 yılında yapılan son değişiklikle ise, logodaki renkler arasında net çizgiler yerine yumuşak geçişler (gradyan) kullanılmaya başlanmıştır
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Ela' Alıntı:
Selam millet Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Google'ın yeni logosunda, renk blokları yerine renk gradyanı kullanılmasının bazı nedenleri Katkım küçük ama belki
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ela, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında