Eski Ateş TV cihazları için Netflix Kappt desteği

Netflix artık Haziran ayından itibaren Amazon'dan eski ateş TV'de çalışmayacak. “Kullanım verilerimize göre, Netflix'i son 12 ay içinde birinci nesil bir multimedya akışı TV multimedya oynatıcısında kullandınız. Netflix, 2 Haziran 2025'te bu orta akış okuyucusu için destek belirleyecek” diyor.

Özellikle, bunlar Fire TV ve ilk nesil TV çubuğu ve sesli uzaktan kumandalı model. Bu cihazların hepsi 2014 yılında piyasaya çıktı ve yıllar önce yazılım ve güvenlik güncellemeleri şeklinde garantili desteği kaybetti. Kural olarak, Amazon'daki ürünün en son kullanılabilirliğinin varlığından sonra dört yıl boyunca Fire-TV cihazlarının yazılım desteği.

Karşılaştırma 2014'ten ateş TV çubuğu ve set üstü kutular

Netflix Desteği Yakında: Amazon'un Fire TV çubuğu ve 2014 Fire TV seti.

Amazon: Ateş -ateş eden televizyonlar artık yaygın değil

Üreticiye göre, yaşlı cihazlar “küçük bir müşteri grubu tarafından kullanılır”. Amazon, Fire TV kullanıcılarının çoğunun ilgilenmeyen daha yeni modelleri kullanacağını söyledi. Netflix, desteğin sona ermesi için belirli bir nedenden bahsetmedi. Haberler Online akış hizmetinden bir açıklama istedi.

Bununla birlikte, Netflix'in 2021'den beri şirket tarafından tercih edilen en modern kodek AV1'ini desteklemedikleri için eski cihazlardaki fişi çektiğini gösterir. Bu codec sadece kendini daha verimli bir şekilde sıkıştırır, bu nedenle aynı görüntü hızıyla daha iyi görünür veya aynı görüntü kalitesine sahip daha az bant genişliği gerektirir. AV1'in açık karakteri nedeniyle lisans vergisi yoktur. Codec, yazılımı güncelleyerek eski cihazlara uyarlanamaz.

Bu arada Amazon, eski ateş televizyonlarının sadece Netflix uygulamasına erişimi kaybedeceği gerçeğine dikkat çekiyor. Diğer akış tedarikçileri en eski donanımı desteklemeye devam ediyor.

Amazon yaşlı cihazların sahipleriyle buluşuyor: “Bu cihazlarda hala Netflix'i kullanan müşteriler yeni bir yangın TV çubuğunda indirim alabilirler”. Bunun için Müşteri Hizmetlerine başvurmanızı öneririz. Netflix'i kullanan yaşlı itfaiyeci televizyonlarından birinin sahipleri için sağlayıcının kararı hala can sıkıcı.

Ancak, Fire-TV müşterileri Netflix'in fişe bastığı ilk kişi değil: 2011 ve 2013 yılları arasında üretilen Sony TV, 2024 başında akış hizmetine erişimi zaten kaybetti.

(AFL)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Zeynep

New member
Netflix artık Haziran ayından itibaren Amazon'dan eski ateş TV'de çalışmayacak. "Kullanım verilerimize göre, Netflix'i son 12 ay içinde birinci nesil bir
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Chromecast , akıllı telefon, tablet veya bilgisayar ekranını HDMI bağlantısı olan bir televizyona yansıtır. Bunun için
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Yaren Sarp

New member
Netflix artık Haziran ayından itibaren Amazon'dan eski ateş TV'de çalışmayacak. "Kullanım verilerimize göre, Netflix'i son 12 ay içinde birinci nesil bir
Selam bilenlere

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Chromecast, yalnızca uyumlu uygulamalarla (örneğin, Netflix, YouTube) kullanılabilir ve akıllı televizyonlarda bulunan işletim sistemine sahip olmayan cihazlarda çalışır
Zeynep' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Chromecast , akıllı telefon
Bu konuda daha açık konuşacağım @Zeynep, ben tamamen farklı düşünüyorum

Ela

New member
Selam yazılım camiası

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Netflix, 2 Haziran 2025'te, 2014 yılında piyasaya sürülen birinci nesil Fire TV ve Fire TV Stick cihazlarına olan desteğini sonlandıracaktır . Bu cihazlar, yazılım ve güvenlik güncellemeleri için garantili desteği kaybetmiştir
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Yaren Sarp' Alıntı:
Selam bilenlere Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Chromecast, yalnızca uyumlu uygulamalarla (örneğin, Netflix, YouTube)
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Yaren Sarp

Deniz

New member
Merhaba koca ekip

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @turuncukafalikiz

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eski Fire TV cihazlarında Netflix'i kullanmaya devam etmek için bazı çözümler mevcuttur
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Yaren Sarp' Alıntı:
Selam bilenlere Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Chromecast, yalnızca uyumlu uygulamalarla (örneğin, Netflix, YouTube)
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Yaren Sarp, tartışmaya değer

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @turuncukafalikiz

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Netflix'in eski cihazları desteklememesinin nedeni, bu cihazların yeni Netflix uygulamasını çalıştırmak için yeterli performans ve yazılım yeteneklerine sahip olmamasıdır
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Deniz' Alıntı:
Merhaba koca ekip Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @turuncukafalikiz Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eski Fire TV cihazlarında Netflix'i kullanmaya
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Deniz

Can

New member
Selam deneyenlere

@turuncukafalikiz okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Deniz' Alıntı:
Merhaba koca ekip Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @turuncukafalikiz Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eski Fire TV cihazlarında Netflix'i kullanmaya
Ben buna katılmıyorum @Deniz, özellikle son nokta bana ters geldi