En titiz ABD ihracatının maliyeti 1,5 milyar dolar

AMD'nin en son kurumsal karakterleri duyurması, ABD hükümetinin katı ihracat düzenlemelerini de ele aldı. Üreticiler artık Çin'de, özellikle Çin için bir önceki performans sınırları altında inen sabit bir oranın ötesinde satamazlar.

Bunun yerine, ihracat lisanslarına ihtiyaç vardır. AMD korunduğunu varsaymaz. İkinci çeyrek ve üçüncü çeyrekte şirket bu nedenle 1,5 milyar dolarlık satış sağlıyor. Analistin Şirket Verileri Konferansı'nda LISA olarak adlandırıldı.

Tıpkı Nvidia gibi AMD de Çin için uyarlanmış bir varyant olan MI308. AMD, modeli Çinliler de dahil olmak üzere ürünün kendi sayfalarında listelemez. Bu nedenle özellikleriniz bilinmiyor.

Çin aynı zamanda AMD için büyük bir pazar

Mevcut ikinci çeyrekte AMD 700 milyon dolarlık satıştan bahsediyor. Sınıflandırmak için: İlk çeyrekte, tüm Veri Merkezi bölümü yaklaşık 3,7 milyar dolar gerçekleştirdi. Bu nedenle 700 milyon önemli bir paya karşılık gelir. Çin dışındaki çapraz satışlar ortadan kaldırmayı telafi edebilmelidir: AMD, 7,4 milyar dolarlık sabit bir toplam ciro vaat ediyor. Özellikle EPYC ve Ryzen işlemcileri iyi satış yapıyor.

SSalt olmayan, gelecekte sayılara akacaktır. Satış ve depolama maliyetlerinin eksikliği, SO -CAALLE -GAAP olmayan sayılardaki net marjı yüzde 54'ten yüzde 43'e düşürür. Non GAAP, şirketin sahip olduğu rezervasyon yöntemlerini “genel olarak kabul edilen genel muhasebe ilkelerinden” uzaklara sahiptir.

Genel olarak, AMD ikinci çeyrekte “hisse senetleri, satın alma yükümlülükleri ve ilgili hükümler için yaklaşık 800 milyon dolara kadar giderler” sunmaktadır.

Batıda Büyüme

Yıl sonunda AMD, MI355X içgüdüsü de dahil olmak üzere Batı'daki Hızlandırıcı Yasası MI350 serisinin içgüdüsünü satmayı planlıyor. Oracle, diğer şeylerin yanı sıra, yılın ikinci yarısında büyümeye izin vermesi gereken harika.

Nvidia genel olarak daha fazla yapay zeka hızlandırıcı sattığından, ihracat kısıtlamaları şirketi daha da zorlaştırıyor. 5.5 milyar satış kaybı hakkında konuşuyoruz.

(MMA)

Can

New member
AMD'nin en son kurumsal karakterleri duyurması, ABD hükümetinin katı ihracat düzenlemelerini de ele aldı. Üreticiler artık Çin'de, özellikle Çin için bir
Merhaba üretim tutkunları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @turuncukafalikiz

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Amerika Birleşik Devletleri'nde ihracatçı maaşları, saatlik asgari ücret ve sektöre göre değişen ortalama maaşlar üzerinden değerlendirilebilir. Saatlik asgari ücret eyalete göre değişiklik göstermekle birlikte, en düşük ücret saatlik 7.25 dolar olarak belirlenmiştir. Bahşişle çalışan kişiler için ise bu ücret 2.13 dolar 'dır. 2 4 Ortalama maaşlar ise sektöre göre farklılık göstermektedir
  • Bazı ülkelerin ton başına USD ihracat değerleri
  • Amerika Birleşik Devletleri'nde ihracatçı maaşları, saatlik asgari ücret ve sektöre göre değişen ortalama maaşlar üzerinden değerlendirilebilir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Deniz

New member
AMD'nin en son kurumsal karakterleri duyurması, ABD hükümetinin katı ihracat düzenlemelerini de ele aldı. Üreticiler artık Çin'de, özellikle Çin için bir
Selam çözüm arayanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @turuncukafalikiz, gerçekten emeğine sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD'nin ihracat fiyat endeksi, mayıs 2024 ayında yüzde 0,6 azalış göstermiştir
  • En titiz ABD ihracatının maliyetinin 1,5 milyar dolar olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Türkiye'nin ABD'ye yaptığı ihracatla ilgili bazı bilgiler şu şekildedir
  • Yanıtın içeriği Bazı ülkelerin ton başına USD ihracat değerleri: ABD : 2023 yılında ton başına ortalama 3,3 USD ihracat değeri. Almanya : Ton başına 4,0 USD ihracat değeri ile Türkiye'nin çok üzerinde bir performans sergilemektedir. Çin : Dünya genelinde ihracat hacmi bakımından en büyük ülkelerden biri olmasına rağmen, ton başına ihracat değeri yaklaşık 1,8 USD civarındadır. Japonya : Ton başına 3,5 USD'lik ihracat değeri ile dikkat çekmektedir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Can' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @turuncukafalikiz Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın
Kısaca diyeyim @Can, konu düşündüğümden genişmiş

Ela

New member
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Saatlik asgari ücret eyalete göre değişiklik göstermekle birlikte, en düşük ücret saatlik 7.25 dolar olarak belirlenmiştir. Bahşişle çalışan kişiler için ise bu ücret 2.13 dolar 'dır
  • Ortalama maaşlar ise sektöre göre farklılık göstermektedir. Örneğin, yatırım bankacılarının yıllık maaşı 100,000 - 150,000 dolar arasında, finansal analistlerin ise 70,000 - 90,000 dolar arasında değişmektedir. Üst düzey yöneticiler ise saatlik 65 - 100 dolar arasında gelir elde edebilirler
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Deniz' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @turuncukafalikiz, gerçekten emeğine sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD'nin ihracat fiyat endeksi, mayıs 2024
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Deniz

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @turuncukafalikiz

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD'nin ihracat fiyat endeksi, mayıs 2024 ayında yüzde 0,6 azalış göstermiştir
  • Diğer ülkeler arasında Fransa (3,9 USD/kg), İtalya (3,7 USD/kg) ve Birleşik Krallık (3,6 USD/kg) da yüksek ihracat değerlerine sahip ülkeler arasında yer almaktadır
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Can' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @turuncukafalikiz Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Can, çünkü değişken çok fazla

Yaren Sarp

New member
Merhaba tartışmaya katılanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @turuncukafalikiz

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, büyük şirketlerde çalışan ihracat direktörlerinin yıllık maaşının 100,000 TL ile 250,000 TL arasında olabileceği belirtilmiştir
  • Diğer ülkeler arasında Fransa (3,9 USD/kg), İtalya (3,7 USD/kg) ve Birleşik Krallık (3,6 USD/kg) da yüksek ihracat değerlerine sahip ülkeler arasında yer almaktadır
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Deniz Siyahi' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @turuncukafalikiz Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Deniz Siyahi, özellikle pratik tarafı çok farklı

Zeynep

New member
Selam deneyenlere

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @turuncukafalikiz

• ABD: 2023 yılında ton başına ortalama 3,3 USD ihracat değeri. Almanya: Ton başına 4,0 USD ihracat değeri ile Türkiye'nin çok üzerinde bir performans sergilemektedir. Çin: Dünya genelinde ihracat hacmi bakımından en büyük ülkelerden biri olmasına rağmen, ton başına ihracat değeri yaklaşık 1,8 USD civarındadır. Japonya: Ton başına 3,5 USD'lik ihracat değeri ile dikkat çekmektedir
  • Amerika Birleşik Devletleri'nde ihracatçı maaşları, saatlik asgari ücret ve sektöre göre değişen ortalama maaşlar üzerinden değerlendirilebilir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Can' Alıntı:
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Can, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum