Ulaştırma uzmanı ve BESIP bölge koordinatörü Václav Ircing hayatını kaybetti

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Václav Ircing uzun süredir Pilsen Bölgesi’nde BESIP koordinatörü olarak görev yapıyordu.
| Fotoğraf: Arşiv Belediye ilçesi Pilsen 3 

Pilsen 3 ilçesi, Václav Ircing’in ölümünü Facebook sayfasında bildirdi.

“Bugün olağanüstü bir insan olan Bay Václav Ircing’in ölüm haberini büyük bir üzüntüyle aldık. Uzun süre Ulaştırma Bakanlığı’nın Pilsen bölgesi BESIP bölge koordinatörü olarak görev yaptı. Otuz beş yıldan fazla bir süre bu organizasyonda çalıştı, binlerce çocuğa yol güvenliği konusunda eğitim verdi ve yetişkin sürücüler üzerinde de önleyici bir etki yarattı.” diye yazıyor bölge.

Ircing, eğitim, güvenlik önleyici veya eğitici etkinliklere öncülük etti. 2016 yılında üçüncü şehir bölgesinin yönetimi, uzun vadeli eğitimi, öğrenimi ve karayolu güvenliği alanındaki çalışmalarından dolayı kendisine Bohumil Kulhánek Plaketi’ni verdi. Bölge, bu plaketleri Haziran 2008’den bu yana Pilsen’in önemli şahsiyetlerine veya Pilsen girişimlerini veya etkinliklerini destekleyen kişilere veriyor.

“Benim için Václav Ircing yalnızca işini yürekten ve büyük bir şevkle yapan mükemmel bir güvenlik koordinatörü değil, aynı zamanda kişisel bir dosttu. Onunla yirmi sekiz yıl önce beni sürücü kursu öğretmenliği sınavlarına hazırlarken tanıştım. Ve tüm yıllar boyunca trafik eğitimine başladığı ‘üç tezahüratı’ efsane oldu ve bunu asla unutmayacağım” diyor Pilsen 3 bölgesinin belediye başkanı David Procházka pişmanlıkla.