Üniversiteden bir bilim insanına göre apartmanlar doğrudan güneş panellerinden bahsediyor

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
İki yıl önce, apartmanlara fotovoltaik santral kurulumunun bir bilim kurgu olduğu, çünkü her dairenin kendi elektrik sayacının ve benzerinin bulunamayacağı yönündeki ana görüş vardı. O zamandan bu yana zaman değişti mi?
Urite. İki yıl önce güneş jetleri, yalnızca apartman binalarında uzmanlaşmış ve halka fotovoltaik tedarik edebilen şirketlerin olduğu bugünkü kadar popüler değildi. Şu anda çok az gerçekleşme var, ancak apartmanlarda düz çatı oranının büyük olması nedeniyle bu alanda büyük bir potansiyel var. Endişelenmeyin.

Santrali kurmadan önce çatıların ne kadar sağlam olduğunu kontrol etmek gerekli mi?
Panellerin yarısı için sorun olmamalı. Kurulumla ilgili sorunlar teknik değil, mevzuat ve mülkiyetle ilgilidir.

Mali ve hukuki açıdan ne yapılması gerekiyor?
Santralin en geç anlaşmaya varması gerekiyor. Sonunda, sahiplerin yüzde 100'ü lehteydi.

Nasıl sonuçlandı? SVJ dilinde her zaman fiili birleştirin.
Bu muhtemelen evde yaşayan ve SVJ'nin başkanı olan komşular ve babam için ana sorudur. Ama aynı zamanda hazırlıklara da yardımcı oldum. Bana göre onay, bize hizmet edecek, dairelerimize değer katacak, elektrik maliyetlerini düşürmemize yardımcı olacak bir şey inşa etme hedefiyle başından beri doğru hareket etmemizden kaynaklanıyordu. Komşuların bu kadar ilgi göstermesine, yapıcı yorum ve soru sormalarına hoş bir şekilde şaşırdım. Bu unsura karşı çıktılar.

O dönemde elektrikli olanların uçmasında bunun bir rolü olabilir mi?
Bunu geride bıraktık ama genel belirsizlik kesinlikle buna eklendi. Belki de bu yüzden tüm imzaları aldık.

Santralin parametrelerini biliyor musunuz?
Model basit, çatıya mümkün olduğu kadar çok panel koyuyoruz. Santralin çıkışı 35 kilowatt-peak (kWp), bataryaların kapasitesi ise 44 kilowatt-saat (kWh).

Bugün güneş parlarken evinizde işler nasıl gidiyor?
Hava oldukça güneşliyse, Nisan ayının başından itibaren güneş enerjisine geçeceğiz.

İnsanlar olayların ekolojik yönüne göre mi kararlar aldılar?
Toplantıda bunu bir argüman olarak kullanmadık ve komşularımızdan da duymadım, ancak bunun bir kararda destekleyici bir görüş olarak işe yarayabileceğini de göz ardı etmiyorum. Aile bağımsızlığa çok vurgu yaptı. Hiçbir zaman yalnız olmayacağız ama buna doğru ilerledik. Ayrıca fotovoltaikler daha fazla monolitlerin kapısını aralıyor. Gelecekte santrale bir ısı pompası bağlayabilirsiniz. Plzesk teplrensk ısıyı arttırırsa bu gerçekleşebilir. Daha sonra evin aşağısına büyük bir su deposu alabilir, kazana olduğu gibi elektrikli ısıtma kartuşları takabilir ve yılın en az sekiz ayı suyu ısıtabilirdik ve yılın geri kalanında satın alırdık. sıcak su.

Fotovoltaik sayesinde ne kadar para kazanıyorsunuz?
Nisan ve Mayıs aylarının iki ayına ait deneyimim var. Nisan ayında tüketimi yaklaşık yüzde 75 oranında azalttım. Yani yüzde 75 daha az elektrik aldım ama ödemeye göre 350 kron civarındaki ücreti kesin ödedim ve verdim. Bu ücretlerin yarısı burada. Yani aylık elektrik ücretini yarıya indirdiğimizde yalnız kalacağız. Ancak santral yılda yaklaşık bir ay elektrik üretmeyecek.

Güneş ışığının olmadığı gün boyunca santralin elektrik ürettiği doğru mu?
Vyrb, ancak 20 daire için değil. Tüketiminizin onda birini karşılaması lazım ama tüm yılın hesaplamasını 5 Nisan'da yapacağım. Ancak Pilsen'de ısının bu kadar ucuz olduğu ve elektrik tüketimimizin fazla olmadığı bir durumda bile fotovoltaiklerin tam anlamıyla ekonomik bir anlam ifade etmeyeceği kesindir.

Eğer daire uzun süreli ısıya bağlı olmasaydı, kendi sıcak suyunu üretip ısıtma sağlayacak olsaydı, sizin durumunuzda ekonomik açıdan ilginç olur muydu?
Evet. Letkov'daki Teba şirketi AC Isıtma, ısı pompaları üretiyor; son zamanlarda fotovoltaik konusuna da odaklandılar ve apartman binaları için ısı pompaları ve güneş panellerinin bir kombinasyonunu sağlıyorlar. Ayrıca bunu yapan bir sistem sağlayın.

Aileniz elektriğe ayda yaklaşık bin kron ödüyor ve siz ayda 250 kron yani yılda 3 bin kron tasarruf ediyorsunuz ve yatırımın geri dönüşü 17 yıl oluyor. Duygularla dolu değil.
Ayrıca tersine çevrilebilirliği de hissetmeye çalıştım ve bunu doğru yapmak için nasıl hissetmem gerektiğini hala bilmiyorum. Kritikte kötü. Ayrıca elektronik fiyatlarının bir yıl veya 15 yıl sonra nasıl olacağını bilmeden yatırımın cari fiyatlardan 20 yıllık getirisini düşünmek tam anlamıyla optimal değil. Bunu belgelemek, santrali onayladığımızdan bu yana elektrik dağıtım ücretlerinin neredeyse iki katına çıktığı gerçeğine dayanıyor, bu da bizim işimize yarıyor, çünkü enerjiyi birbirimizle paylaştığımızda bu ücretleri ödemiyoruz. Sadece güneş enerjisi santrallerinin üretiminin üzerinde aldığımız elektriğin dağıtım ücretini ödüyoruz.

Elektrik kesintisi sırasında güneş elektriğini kullanabilir misiniz?
Şu anda evdeki elektriği kullanamayacaktık, durum eski iki telli hattın yeniden iki telli hale getirilmesi. Bu, tüm eve yeni çekmeceler koymak anlamına gelir. Ancak gerçek şu ki, fotovoltaik enerji santralleri olmasaydı bu seçeneğe sahip olamazdık. Artık sadece çatıdan eve bağlanan prizlerimiz var.

Diğer monolardan bahsettin mi?
Enerjinin geri kalanı başka bir yere gönderilebilir. Bununla birlikte, iletimin çeşitleri onaylanmıştır; bunlardan biri, fazla enerjiyi kulübenize göndermenin mümkün olmadığı bir apartman çerçevesindeki iletimdir. M koduna göredir. Ama bunu istemesi gerekecekti. Mevzuat henüz emekleme aşamasında, Avrupa'nın geri kalanının gerisindeyiz, ancak bunu düzeltmek için adımlar atabiliriz. Adımlar her zaman mükemmel olmuyor ama bence doğru yönde ilerliyorsunuz.

SVJ ve Solry kişisel olarak size ne kattı?
Sohbete de solry yükledim, bu sayede tecrübe kazandım. Kısa bir süre önce bana ilk başta güneş enerjisi şirketinden elektrik satın alma fiyatının kWh başına 20 hal'a düşeceğini söyledi. Genel kanaat toptan satış fiyatının neredeyse sıfıra yakın olacağı ve bunun da üretim yapılan şehirde tüketim üzerinde baskı oluşturacağı yönünde. Bu yüzden bir miktar enerji baronunun elektriğini bedava vermekten yoruldum, bu yüzden sohbette bitcoin için ana bilgiyi paylaştım. Bu, elektriğin yarısını tüketir. Hala zengin olamayacağım ama evcil hayvanlarımla ilgileneceğim türden bir spor. Ve uzun bir yolculuğa çıkacaktım. Kulübeyi elektrikli ısıtıcıyla ısıtıyorum ve bitcoin madeni ısı için enerji tasarrufu sağlayacağı için bu ısıyı kışın ısınmak için kullanacağım.