Şarkıcı Bára Zemanová: Süperstarda çok fazla duygu, sahne korkusu ve korku vardı

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Bára dürüst bir rock yaklaşımını tercih etti, kendi şarkılarını yaratmayı unutmadı ve kişinin alçakgönüllülükle geleceği kuralına yapıştı. Son yıllarda, ailesine daha fazla adamıştı, ama şimdi bir moladan sonra müzik sahnesine geri dönüyor.

Hayranlar, Bára Zemanová ve grubun Karlovy Vary Club Máčko'da yerel bulmaca ile birlikte sahne alacakları zaman, izleyiciyi eğlendirme enerjisinin ve arzusunun eksik olmayacağını görebilecekler. Ancak, bu yıl için daha fazla planı var. Şarkıcı, “Gitmek istediğim yönü biliyorum ve kendime sezgi olmasına izin veriyorum. Ne kapının açılabileceğini asla bilemezsin,” dedi.

Yıllar sonra bile, adınız doğal olarak Çek Cumhuriyeti'nin 2006'da dördüncü sırayı söylediğiniz şarkı yarışmasına katılımla bağlantılıdır. Bu kutu başka bir kariyer için bağlayıcı değil mi?
Sanırım birçok insan beni hala süperstar ile bağlantılı olarak algılıyor. On dokuz yaşında olmasına rağmen, görsel bellek hala çalışıyor. Bununla birlikte, sosyal ağlardaki bazı yeni dinleyiciler de mevcut çalışmaları takip eder, bu da çok olumlu bir bulgudur. Ancak, CV yarışmasına katılımı silmeyeceğim ya da aramıyorum. Süperstar zaten benim rolüm.

Bir mesafeyle katılımı nasıl değerlendiriyorsunuz? Rekabet faydası mıydı yoksa olumsuz deneyimleriniz var mı?
Superstar bana büyük bir kitle, medya veya kameranın önünde büyük bir ilk deneyim verdi. Müzik endüstrisinden mükemmel insanlarla ve profesyonellerle tanıştım. Ama aynı zamanda pek çok güçlü duygu, sahne korkusu ve iyi yapamayacağım korku vardı. Gösteri işi dünyası benim için çok büyüktü, 17 yaşındaki, muazzam bir ruh için.

Birçok eski süperstar katılımcısı, yarışmadan sonra popülerliği korumanın zor olduğunu belirtiyor. Yarışma bir kez sona erecek, kameralar dışarı çıkacak ve hiçbir şey yok. Sadece müzik endüstrisinin nasıl çalıştığı, hangi strateji seçeceğine ve kiminle iletişim kuracağı konusunda kendini yönlendirmeye çalışmak. Bu genç bir insan için çok zor. Size gerçekten yardım etmek isteyen insanlar için şanslı olmalısınız. Grupla oynamak ve festivallerde gezmek istediğimi biliyordum. Bu, birkaç kaçış hariç bir dereceye kadar yapıldı.

O zaman şarkı söyleyen bazı meslektaşlarıyla temas halinde misiniz?
Daha yakın temas I ve zbyněk drda. Son kez Aralık ayında Kozel Kalesi'nde Gala Akşamında birlikte şarkı söyledik. Ben de Leona černá, Soňa Pavelková ve Martin Ševčík ile temas halindeyim. Hepimiz kariyerlerine hayranlıkla hayranım.

Büyük rock gruplarıyla dolu bir bölge olan Pilsen bölgesinden geliyorsunuz. Pilsen sahnesi yönünüzü etkiledi mi? Kariyeriniz yüzünden Prag'a taşınma dürtüsünüz olmadı mı?
Evet, Pilsen sahnesi çok kaya. Ama bence babamın rock odağı, Lords grubundan şarkıcı ve elektro gitar çalan kardeşimin üzerimde daha büyük bir etkisi oldu. Ayrıca on dört yaşında başladığım ilk grup Ellent ve Linkin Park, Guano Apes gibi gruplar tarafından tanıtılan veya üç yıl boyunca Prag'a taşındığım süperstar aktiviteleri altında yurtdışından bir müzik dalgası tarafından kuruldum, ancak Pilsen bölgesine geri dönmeyi sevdim.

Bu güne kadar rock'tan hoşlanıyor musunuz yoksa diğer türlere mi odaklanıyor musunuz?
Kaya kökleri muhtemelen hedeflenmiştir. En çok tatmin oldum ve daha sert müzikten ilham alıyorum. Hatta daha fazla hissediyorum. Ancak bazen Pop'u söylemeyi seviyorum, inanılmaz komik bir grupta konuk olarak sahne aldım, ama kalbim en yakın rock müziği.

Yarışmadan sonra kariyeriniz nasıl devam etti? Şahsen, Rybičky 48 grubu ile Love/ Muthy şarkısında ev sahipliği yaptığım için sizi tekrar kaydettim. Başka benzer işbirliği yaşadınız mı?
Süperstardan sonra hemen tahtayı serbest bıraktım. Yeni inşa edilen grupla en güzel Çek festivallerinin etrafında dolaştık. İki yıl boyunca Rock Opera Antigon'da sahne aldım, UDG, Honza Toužimský ile bir düet söyledim ya da Xindl X'li Boss.

Çek Nightingale anketinde Yılın Jumper ödülünü kazandım. 2009 yılında Magistrála'nın ikinci albümünü çıkardım ve aynı yıl Fish ile bir düet geldi. Onlarla ortak bir tur gitmeyi başardık. Pilsen bölgesine döndükten sonra grup ve ben de evler ve sosyal bakım kurumları için uyum sağladık ve Almanya'da oynamayı başardık. 2019-2023 yılları arasında kendimi aileme adadım. Geçen yıl Singles Mayday ve Single Lady çıktı ve ben tekrar müzik yapmaya başladım.

Maternal sevinç sayesinde müziği bir süre aralarında ittiniz. Dönüş neydi? Bir müzik kariyerini tartmayacağınızı düşündünüz mü?
Bir hobi olarak bile müziği yapacağımı hep biliyordum. Şarapta size bir şey verilirse, kaçmayacaksınız. Şöhret yüzünden müzik yapmıyorum, ama beni doldurduğu için. Müzik dünyasına geri dönmek kolay değildi, ancak baştan tekrar yola çıkmak benim için büyük bir fayda.

Grubunuzda çok yetenekli ve yetenekli müzisyenler var. Grup lideri misiniz yoksa dostça bir konsepti mi tercih ediyorsunuz?
Muhtemelen gruptaki temel stratejiyi ve yönü tutuyorum, çünkü şarkı söylemeye ek olarak kendimi yönetime, yani konserlere ve benzerlerine de ayırıyorum. Ancak grup liderine uymak istemiyorum, çünkü teknoloji, enstrümanlar ve müzik düzenlemeleri açısından oğlanlarımız sorumlu.

26 Nisan Cumartesi günü, grupla Karlovy Vary Club Máčko'da sahne alacaksınız. İnsanlar ne bekleyebilir? Sık sık Karlovy Vary bölgesinde mi oynuyorsunuz?
Yerel grup bulmacalarıyla ikinci kez Karlovy Vary bölgesinde oynuyoruz. Çalışmaları için çok heyecanlıydı. Burada uzun zamandır oynamadık, kulübü daha fazla dört gözle bekliyorum. Repertuar, iki kaydımızdan, aşk/talihsiz ve tamamen yeni fikirler dahil olmak üzere bilinen tüm bekarlar içeriyor.