Robotları pratikte programlayın ve test edin, çok zamana ihtiyaçları var

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Gençleri yüksek bisiklete binmeye değil, önce binmeye davet etmemiz gerektiğini hissettik. Onları genel halk tarafından çok iyi bilinmeyen sibernetik kavramıyla tanıştırmak istedik. m iki, genç karanlığa girer, karanlık sopalar. İdeal olarak, nerede üniversiteye gideceklerine karar verirken, bu dönemde Pilsen’deki Uygulamalı Bilimler Fakültesi (FAV) Zpadoesk Üniversitesi dekanı Milo Elezn’i ziyaret etmeleri gerekir.

İlk önce orta tekerlekler üzerinde bir sibernetik yol gösterisi düşündü. Ama sonra meslektaşlarımın Arduino tahtasında robotlarla oynadığını öğrendim. Bağlı giriş ve çıkışları olan, iğnelerle iletişim kurabilen ve motorları kontrol edebilen bir kredi kartı boyutunda. Siber merkezi de bunun üzerine kurduk. Bu yıl, inşaatta bize yardımcı olan Plzeň bölgesi ile yaptığımız işbirliği sayesinde, o yarışları yaptık. İkisi Pilsen’de, biri Domalice ve Klatovy’de. Her yaz toplam 160 çocuğun katıldığını belirten dekan, etkinlikten kısa bir süre sonra kapasitenin dolduğunu da sözlerine ekledi.

Burada düzenli olarak yer alan çocuklarımız var. Her laboratuvarda ikişer kişilik altı ve yedi takım vardır. Her birinin bir süpervizörü var ve diğeri bir stajyer. ad bvalch astnk, dov’dan işe alındınız.

Mezunlara talep çok fazla

Ona göre teknik eğitim için motivasyon çok önemli. Çalıştığımız firmalarda mezun açığımız var. Onlara büyük bir talep var. Bu nedenle yeni başvuru sahiplerini çekmek istiyoruz, diye ekliyor Elezn.

Campo Arduino öğrencileri basit bir programlama dilinde çalışmayı öğrenecekler. Ancak programı, her şeyin sorunsuz çalıştığı monitörde denemiyorlar. Öyleyse, pratikte her şeyin farklı olacağını öğrenin. Örneğin robot sizi sabahları saniyede elli santimetre sürerse, öğleden sonra aynı parkurda araç kullanamam çünkü pil biter. Her gün gençler için tasarlanmış Scratch dilinde program yapıyoruz. İçinde, programlama dilinin algoritmalarını ve bireysel öğelerini nasıl uygulayacağınızı öğreneceksiniz. Basit oyunlar programlayın, diye açıklıyor Sibernetik Departmanından Miroslav Jik.

Ardından çocuklar için robotları saldığınız baştan çıkarıcı bir parkur var. Onlarla birlikte direksiyona geçin ve size sarılmalarına izin verin. Eğer n’yi vururlarsa, bir ceza alırlar. Bir sonraki tur, robotun kendi tasarladığı bir iletişim çerçevesi aracılığıyla bir hedefe yönlendirilmesidir. Bunun için aydınlatma sensörünü kullanın. Örneğin, robot bir duvarın içindeyken ileri ve hafifçe sola doğru hareket eder. Tam hüzmedeyken ileri gider ve hafifçe sağa döner. Elinizle çevirdiğinizde, istediğiniz yöne doğrultun. İkinci turda, robot yolu hatırlamalı ve otomatik olarak sürmelidir. Çocuklar nispeten karmaşık programlama yapılarında başarılı oluyorlar, diye ekliyor.

Jiko’ya göre algoritma ve kendini programlama yeteneği birçok alanda inşa edilmeye başlandı.

Bana öyle geliyor ki yakında neredeyse herkes program yapmak zorunda kalacak. Örneğin kullandığımız arabalar, motoru ve freni olan makinelerden biraz daha fazlasıdır ve bu nedenle elektronik sistemin olduğu yerlerde giderek daha fazla makine haline gelmektedirler. Geleceğin araba tamircilerinin sadece mekanik sistemi tamir etmekle kalmayıp aynı zamanda programlamaya da hakim olması gerektiğini düşünüyorum. Jik, doktorların veri tabanından hastane sisteminin elde edebileceği bilgilere erişebilmeleri için programlamanın temellerine sahip olmaları gerektiğine inanıyorum, dedi.

Programlama her gün bizi çevreliyor

Bazı öğrencilerin robotlara işaret ettiği genel algoritmalaştırma hakkında bilgi edinin. Ancak daha sonra uygulayabilirsiniz. Bu bilgiyi kaybetme. Programlama bizi her gün kuşatır, tamamlar.

Pilsen’deki ilk yarışa 42 kişi katıldı. Bunlar daha çok ilkokulun birinci ve ikinci sınıflarındaki çocuklar. Teyzelerin en küçüğü olduklarını açıklıyor. Ona göre, dt’nin bilgisi her yıl daha da iyiye gidiyor. Modern teknolojiler konusunda daha fazla deneyimim var. İki tanesini tamamen sıfırdan programladık. Şimdi, birçoğunun temel bisiklette bir tür programlama sorunu olduğu ortaya çıktı. Znt’nin teknoloji ile ilişkisi var. Biz de değiştik diyor.

Pilsen’deki Crkevn Gymnasium’da okuyan Julie Kostnerov ikinci sınıfa katıldı. Genel olarak, programlama ve robotla oynayabilme konusunda eğlendim. Bin avcısının bununla pek bir ilgisi yok. Burada bazı insanlar tanıyorum, bu yüzden onlarla tanışabildiğim için mutluyum, diyor.

Nany’deki Zkladn kóla’dan Kamila Pflgrov, Campo Arduino’yu ilk kez denedi. Küçükken oyun programlamak istiyordum. Var olanları da programlıyorum. Onlara yeni şeyler ekleyebildiğim için mutluyum. Robotlarla çalışırken eğleniyorum Kamila.