Plzean motosikletle Hindistan’dan içki içti, Pkistn köpeğinin silahlı refakatçisi vardı

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Sonunda gezgin ve müdahaleci fotoğrafçı Plzeň ajko başarılı oldu. Tek gecikme Hindistan bürokrasisiydi, bu nedenle işverene ücretsiz izin şeklinde seyahatini iki ay uzatmak zorunda kaldı. Ancak yaşadığı zorluklar zengin bir şekilde telafi edildi. Yolda, bazıları dob ptel olan yüzlerce insanla tanıştı.

Milan Pecl, Hint Kraliyet Enfield’ı ile Esk’e ulaşan son avcıydı, yalnızca av köşklerinde yaşadı ve gezisini 2008’de tamamladı. O zamandan beri, yani 15 yıl boyunca hiç kimse, Ondej Kunte kalın bir yayınlayacak ilk avcıyı başlattı. seyahat günlüğü.

İki İngiliz, 2014 yılında bu seyahat şaheserini denedi ancak motosikletlerini Pakistan’daki bir trene yüklemek zorunda kaldılar ve bir vagonla tüm ülkeyi dolaştı. Geçen yılın sonunda Ostravalı bir adam motosiklet macerasını denedi ama Pakistan’a gitmesine kesinlikle izin vermediler.

Fikir bir çalışma ziyareti sırasında ortaya çıktı

Benden bir ay önce gezgin ve Trabant aşığı Dana Pibn’in yardımıyla dünyayı dolaşan Marko Slobodenko’nun etrafında bir grup Slovak bunu yapmaya çalıştı. Dizel Enfield’leri kullanıyorlardı. Beni uyardılar, araştırmayacağım bile çünkü motosikletleri Hindistan’dan Sadsk Arbia’ya göndermek zorunda kaldılar ve oradan Slovakya’ya geldiler. Bu yıl 15 Nisan’da yolculuğa çıkan Ondej Kunte, bu yüzden çok fazla motivasyona sahip olduğumu ve 15 yıl sonra bunu yapan ilk kişi olduğumu ve yarışın sonunda evin sarsıldığını seviniyor.

Seyahat fikri, Kunte’nin üniversitede sibernetik ve robot bilimi okuduğu ve bir arkadaşıyla birlikte neredeyse altı aylığına Hindistan’a eğitim amaçlı gittiği 2017 yılında ortaya çıktı. Bir süre laboratuvarda kaldık ama araştırma yeterli olunca çantayı attık, Hindistan’da oldukça makul bir emekli maaşına kullanabileceğim Royal Enfield motosikletlerini içtik ve yola çıktık. Sadece Hindistan’a değil, İngiltere’de icat edilen ve artık sadece Hindistan’da üretilen efsanevi motosikletlere de aşık olduk. Bu yüzden arkadaşım ve ben önce Hindistan’a taşınmamız gerektiğini fark ettik.

Ve sonra fikir, var olan en eski motosiklet üreticisi olan Royal Enfield motosikletlerini satın almak ve onları eve sürmekti. Böylece 2021 yılında iki arkadaş, Hintli arkadaşlarını bekleyen 350 santimetreküp motor kapasiteli iki makine satın aldı. Her iki adamın da onları alıp Hindistan’da altı bin kilometre yol kat ettiği covid zamanında işe yaradı. Sonra Kunte’nin güzel bir demir parçası olarak bahsettiği güçlü makinelerle geçtiler, sen güçlü bir Himlaj’sın.

Hindistan, Pakistan ve Rusya’ya gidin

Daha sonra motosikletleri Hindistan’ın merkezindeki Gudart şehrine park ettiler ve makineler yaz yılına kadar orada güvenilir bir şekilde bekledi. Uçuş, son altı ayda oldukça yoğun geçen iki yıllık bir hazırlık anlamına geliyordu. Bu bir sürü evrak işi anlamına geliyordu çünkü yolda o arabalar var. Hindistan’ın yanı sıra Pakistan ve ilk olarak Kunte nihayet bizimle uçağa bindiler.

O zamanlar Hindistan bürokrasisine karşı hiçbir şey yoktu. Klasik bir turist bununla karşılaşmazdı ama motosikletin sahibinin ben olduğum ama üzerime kayıtlı olmadığı gerçeğini aşmam gerekiyordu. Bu kadar zor olacağını ve bunun için iki ay harcayacağımı bilseydim, o gezgine gitmezdim.

Avcının ayrıca sürece yardımcı olması için bir temsilciye ödeme yapması gerekir. Banka tarafından kaybedilen temel operasyon için bile Hintlinin bir asistan tutması ve ona, hademelerin ücretlerini de içeren bir komisyon ödemesi gerekiyor. Esk’te bürokrasiye saygı duyuyoruz ama orada önce avcı insanla dolu olduğumuzdan şikayet etmeye başlıyor.

Tüm uçuşun alfa ve omegası, Hindistan’dan motosikletle Pakistan’a girmenin mümkün olup olmayacağıydı. Ama yönetimi atlattım ve birden kendimi Pakistan’da buldum. Yetkilendirme süreci nedeniyle Hindistan’daki Ulaştırma Gümrük Müfettişliği başkanıyla da telefon görüşmesi yapan Kunte, iki ay boyunca prosedürü çok iyi bildiğimden istedikleri tüm belgeleri sunabildiğimi hatırladı.

En kötüsü ise Pakistan’ın en tehlikeli yolu olan Balistan bölgesindeki Afgan sınırı boyunca uzanan yoldu. 2013 yılında orada iki kadın tarafından kaçırıldınız. Kunte’ye göre Pakistan hükümetinin turistleri korumaya çalışmasının ve onlara eşlik etmesinin nedeni budur. Kunte, önümde bir kamyonet veya motosikletin sürdüğünü ve üzerinde silahlı bir eskortun oturduğunu hatırladı. Yine de çok fazla rahatsızlık veriyor.

mal ve hatıra eşyası bakımından zengin

Balistan’ın başkenti Quetta şehrini ziyaret etmek istedim, çok güzel, oradaki insanlar harika, istekli, nazik, misafirperver ama eskort olmadığı için bir otelde, bir gezginde kalmak zorunda kaldım. Birinci.

Çantayla ilgili tüm sorunlar sabaha ortadan kayboldu. Orada seni benzin istasyonuna götürecekler, insanlar hemen seninle eğlenecekler. O akşam çadır kurduğunuzu değiştirin, dışarıda uyumanın düşünülemez olduğunu söylediler ve sizi önce Kunte olmak üzere eve davet ettiler. Yarım saat içinde parkta oturdu, yerlilerle birlikte nargile içti ve ev yapımı hurma yedi.

Kışın kırsal kesimde araba sürersiniz ve çevredeki dağların boyandığını düşünürsünüz. Eşya, hediyelik eşya bakımından bu kadar zengin bir ülkede bulunmadım. Her yüz kilometrede bir UNESCO listesinde yer alan bir anıtla karşılaşıyorsunuz. Bu anıtlardan yalnızca birkaç yüzünü ziyaret etmeyi başaran bir gezgin, muhtemelen başka hiçbir ülkede sahip olmadığım yaklaşık 26 şehirden bahsediyor ve İran’ın medeniyetin beşiği olduğu zamanlar hiç de şaşırtıcı değil.

Bunun bir örneği rz’dir; tarihi, bir zamanlar İran’ın başkenti olduğu 9. ve 10. yüzyıllara kadar uzanır. İran’ın bir yerindeki metropol olan Persepolis’i ziyaret etmeyi unutmadı.

Kunte’ye, kendi yönetiminden sıkıntı çeken çok modern, müreffeh ve gelişmiş bir ülke olarak göründü. Bunu yerel halkla ve amirle konuştum ve istisnalar dışında onlar da aynıydı. Milyonlarca gösterinin yapıldığı bir dönemde, Peran ve başta Kunte olmak üzere, kendilerine güçlü bir dinsel yaşam biçimi dayatan, kendilerine güçlü bir dinsel yaşam biçimi dayatan rejimden ve hükümetten tiksinti duyuyorlardı. İnsanlar yerel kız öğrencilerin sözde ahlak polisi yönetimini protesto ettiğinde geçti.

Zırhlı personel taşıyıcılar

Kunte’ye göre rn en ucuzuydu. ancak avcının nakit parası olması gerekiyor çünkü ülke yaptırımlar nedeniyle uluslararası bankacılık sistemine bağlı değil. Oraya birkaç haftalığına 200 dolarla gittim. Eğer bir avcı arabayla oraya gitseydi, önce 75 litre mazot doldurup 10 kron ödeyecekti. Gezgine göre yerel yönetim ilk kez ülkeyi Rheinland’ın çok zayıfladığı bir duruma sürükledi.

Daha sonra Kunte, Türk Kürdistanı’na aşık oldu. Çok güzel bir pazar gördüm, harika insanlar ama ilk bakışta Kürtleri orada tutmanın kolay olmadığı anlaşılıyor. Tüm yolculuk boyunca hiç bu kadar çok askeri personel görmemişti. Seninle her zaman zırhlı personel taşıyıcıda tanıştım, hatırladım Kunta, Çek bayrağı ve geçtiği ülkenin bayrağı motosikletinde dalgalanıyordu.

Bunun istisnası, gümrük memurunun kendisini Türk bayrağının bu kadar alçak olamayacağı konusunda uyardığı Türkiye’ydi. Gezgin onu motorun yanına, yere koymuştu. Sonunda onu bir Hintliyle değiştirdi.