Pilsenli golcü Lev: Pardubice bile yakalansa elimizden geleni yapacağız

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
“Uluslararası devre öncesinde üst üste altı yenilgi serisini kırdığımız için mutluyuz. Bu bize antrenmanlarda daha fazla huzur ve biraz özgüven kazandırdı. Bu hafta da bazı puanlar almayı umuyoruz” diyor Škoda'nın on iki golle en golcü oyuncusu olan 33 yaşındaki forvet Jakub Lev.

Pilsen – Pardubice

Pazartesi 17.30 çevrimiçi

Puanlara giden yol nereye çıkacak?
Maksimum bağlılık, disiplin ve şans dönüşümü. Başka hiçbir şey yardımcı olmayacak. Pardubice veya Sparta'ya karşı yirmi gol atacağımızı varsaymak zor. Yani yarattığımız fırsatların golle sonuçlanması gerekiyor. Ve bunun gerçekleşmesi için, bitirme konusunda iddialı olmanız ve hedeflere ulaşmanız gerekiyor.

Ancak uzun vadede sizi rahatsız eden şey düşük üretkenliktir. Nasıl değiştirilir?
Genel olarak konuşmak zor. Her oyuncunun buzda kendi sorumluluğu ve rolü vardır. Birisi kalenin etrafında oynuyor, diğerleri köşelerde veya daha fazlası yerde oynuyor. Herkes evinde başlamalı ve maçlarda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalı.

Sezonda Pardubice'ye karşı üç kez mağlup oldunuz ve her seferinde yalnızca bir gol attınız. Sizin için rekabette en az zevk alan rakip bu mu?
Çok iyi bir takımları var. Dört güçlü hat, ekstra ligde çok küçük bir araç. Ancak aradan önce iki kez kaybettiler, dolayısıyla yenilmez değiller. Onları yenebiliriz demiyorum ama yenip yakalayabiliriz. Ve bunun için elimizden geleni yapacağız.

Pilsen danışmanlığı. Soldan Tomáš Dujsík, Jakub Pour ve Jakub Lev.

Kaleci Pavlát'ın Dinamo'ya gitmesiyle ilgili çok fazla konuşma yapıldı. Durumu nasıl algıladınız?
Hokey oynamak için buradayım, yönetim kararlarını değerlendirmek için değil. Şu ya da bu oyuncuyu satar ya da getirirse bu konuda hiçbir şey yapmayacağım. Her neyse, burada bulunan bizler sıkı oynayacağız ve mümkün olan en iyi sonuç için savaşacağız.

Sıralamada onuncu sıradasınız, ön eleme turunda terfisiz olarak on üçüncü sırada yer alan Mlada Boleslav'ın on bir puan önündesiniz. Aşağıya bakmak seni korkutur?
Fark yirmi ya da sadece üç puan olsa bile önemli değil. Birbirimizin üstüne ya da altına bakmıyoruz, her maça kazanma niyetiyle çıkıyoruz. Belki bitime 2-3 tur kala tabloya bakabiliriz ama artık kendimize ve önümüzdeki maça odaklanmamız gerekiyor.

Normal sezonun bitimine 9 maç kaldı. Artık kabindeki en tecrübeli oyunculardan biri olarak sesinizi mi yükseltiyorsunuz?
Bir şeyin yapılması veya değiştirilmesi gerektiğini görürsem mutlaka sözümü söylerim. Ama kabinde bizden daha fazlası var. Sadece bir kişi konuşmuyor.

Almanya'nın Klingenthal kentindeki açık hava derbisi de yaklaşıyor. Karlovy Vary ile Pilsen'deki milli ara öncesi benzeri bir maç mı olacak?
Muhtemelen evet. Duyguların, çatışmaların ve hatta güzel gollerin olduğu her buz parçası için gergin bir mücadele bekliyorum. Bu derbi manzarası nedeniyle ekstra ücretli olacak, sabırsızlıkla bekliyorum. Takımdaki çocuklar da aynı şekilde hissediyor ve taraftarların da kendi yolunu bulacağına inanıyorum.

Yağmur yağabilir, buz pek kaliteli olmayabilir. Bununla karşılaştırılabilir mi?
Yağmur yağması ya da parlaması önemli değil, her iki takım için de aynı olacak. Ben oraya sadece üç puan için gideceğim ve maçın hangi şartlarda oynanacağı önemli değil.