Pilsen’in futsal şampiyonu Chrudim’i vurdu. Holý 250 numaralı golü attı

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Pilsen futsal oyuncuları
| fotoğraf: Petr Eret, MAFRA

“Chrudim’in yeni bir koçu var, ondan ne bekleyeceğimizi tam olarak bilmiyorduk. Taktiksel açıdan harika bir maç oynadık ve bireysel performanslarımız da iyiydi.” Ev sahibi antrenör Marek Kopecký memnundu.

Interobal oyuncuları ilk dakikalardan itibaren oyuna girerek oyunun temposunu belirlediler. Seyirciler maçın ilk golünü 11. dakikada buldu. Kozár vuruşunu yaptıktan sonra, Vitinho’nun keskin açısıyla konuk kalecinin bacakları arasında bir boşluk buldu.

Sonraki yarım dakikada skor 2:0’ı gösterdi. Kaká, Rešetár’a iyi vurdu ve tam üst direğin altından ateş etti. Konuk ekip daha sonra mola aldı ve kalecisiz karşılaşmayı denedi. Ancak Vnuk onların oyununu yakaladı ve tüm saha boyunca bir yay çizerek boş sığınağa çarptı. Ev sahibi takımın üç gol üstünlüğü ilk yarıya kadar değişmedi.

İkinci perdenin başında Kaká stoperden bir gol daha ekledi ve iki dakika sonra Michal Holý, Rick’le yaptığı kombinasyonla skoru 5-0 yaptı. Bu, otuz üç yaşındaki Holý’nin tüm müsabakalardaki 250. jübile golüydü. “Bir defans oyuncusunun pozisyonundan bu hedefe ulaşmak harika bir duygu. Ben bunu başarabilen sadece yirmi birinci oyuncuyum ve bunu son derece takdir ediyorum” dedi Holý.

Chrudim maçla ilgili bir şeyler yapmaya çalıştı. Topu aldıktan sonra daima kaleciyi uzaklaştırdı ve güç oyunu oynadı. Ancak ev sahibi ekip dikkatli savunma yaptı ve şutları iyi blokladı. David Drozd, maçın bitimine on dakika kalana kadar konuklar adına düzeltme yaptı. Ancak muhteşem performansını maçın ikinci golüyle taçlandıran Vitinho’dan cevap hemen geldi. Holé’nin kendi kalesine attığı gol gol noktasını oluşturdu.

“Muhtemelen kötü bir pozisyondaydım, arka direkte ve ceza sahası içinde boş oyuncular vardı. Aralarında duruyordum ve ne yazık ki bana çarptı. Yani en azından yeni bir iki yüz elliye başladım” diye ekledi Pilsenli öğrenci gülümseyerek.

Futsal ligi Cuma günü yeni bir turla devam ediyor. Interobal, Slavia Prag sahasında tanıtılacak.