Phillies’in Whiz Çocuklarının Sonuncusu Curt Simmons 93 Yaşında Öldü

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
1950 Philadelphia Phillies takımının 35 yıl sonra serinin ilk flamasına çıkmasına yardımcı olan ve 20 büyük lig sezonunda beyzbolun önde gelen solak oyuncularından biri haline gelen atıcı Curt Simmons, Salı günü Ambler, PA’daki evinde öldü. 93 yaşındaydı.

Kızı Susan D’Acquisto, ölümü doğruladı. Simmons’ın yıllar önce tehlikeye giren ve yatalak olmasına ve nihayetinde zayıf düşmesine neden olan bir kalça protezi geçirdiğini söyledi.

Simmons, sezonun son gününde Ulusal Lig flamasını ele geçiren ve Dünya Serisinde Yankees tarafından süpürülen Whiz Kids olarak bilinen genç 1950 Phillies takımından hayatta kalan son kişiydi.

Phillies için atış yaparken, Simmons üç kez All-Star oldu. 30’lu yaşlarının ortalarında, dirsek ameliyatından döndükten sonra, St. Louis Cardinals’ın 1964 NL flama kazananları için sahaya çıktı ve Yankees’e karşı yedi maçlık Dünya Serisi zaferine iki kez başladı.

Erken dönemde hızlı topuna güvenen ve daha sonra vurucuları adım adım uzak tutan çeşitli sahalarla kendini yeniden keşfeden Simmons, 193 galibiyet ve 183 mağlubiyetlik bir kariyer rekoruna sahipti.

1950 yazında, 21 yaşındayken, geleceğin Hall of Fame sağ kolu olan 23 yaşındaki Robin Roberts ve orta sahada ve sert sahalarda geleceğin başka bir Hall of Famer’ı olan 23 yaşındaki Richie Ashburn’ün de dahil olduğu bir kadroyla takım oldu. – 25 yaşındaki Del Ennis’e sol sahadan vurmak. That Whiz Kids takımı, 1949’da lig şampiyonu Brooklyn Dodgers’ın arkasında 16 maç tamamladıktan sonra uzun zamandır aranan bir flama kazandı.

Simmons, Haziran ayı sonlarında Kore Savaşı’nın patlak vermesinden sonra katıldığı Ordu Ulusal Muhafız birimi aktif göreve çağrıldığında, Eylül ayı başlarında 1950 Phillies için 17-8’lik bir rekora sahipti.

Eddie Sawyer tarafından yönetilen Phillies, Dick Sisler’in 10. vuruşta üç turluk home run’unda Ebbets Field’da 4-1 galibiyetle NL flamasını ele geçirdiklerinde sezonun son Pazar gününe giden Dodgers’ın bir maç önündeydi.

Oyuncular çarpıcı flama zaferlerini kutlarken, Simmons’ı Pennsylvania’daki Ordu üssünden aradılar.

Simmons 2009’da The Palm Beach Post’a “Partideki çocuklar beni Philly’deki Warwick Oteli’nden aradılar” dedi. “Bazıları tutarlıydı, bazıları değildi.”

1950’de 20 maçlık bir galip olan Simmons ve Roberts, Phillies’in başlangıç rotasyonunun dayanak noktalarıydı. Atış ekibinde ayrıca, 16 maç kazanan ve NL’nin en değerli oyuncusu seçilen, 33 yaşında top kulübünde ender bir “eski zamanlayıcı” olan Jim Konstanty de vardı; ve 11 maç kazanan ve yılın çaylağı dalında ikinci olan Bob Miller.

Ancak Phillies, World Series’de plakada çok az şey yaptı ve Yankees’e doğrudan dört mağlubiyetle yalnızca beş tur attı.

Yakalayıcı Andy Seminick, “We Played the Game” (2004) adlı sözlü tarih için Danny Peary’ye “Roberts ve Simmons her zaman duruma ayak uydurdu” dedi. “Üç maçlık bir seri için şehre giderdik, en az iki maç kazanacağımızdan emindik.”

Simmons, 4 Ekim 1950’de Philadelphia’daki Shibe Park’ta New York Yankees’e karşı Dünya Serisinin 1. Maçından önce takım arkadaşı Jocko Thompson için bir beyzbol topu imzaladı. Simmons, Phillies’in Ulusal Lig flamasını kazanmasına yardım etti ama Seride oynamadı çünkü Ordu Ulusal Muhafızlarında aktif görevdeydi. Kredi… İlişkili basın

Hank Aaron, Simmons’ı karşılaştığı en iyi hızlı top atıcılarından biri olarak görüyordu. Ne kadar aldatıcı olabileceğini de hatırladı.

Aaron, 1976’da The New York Times’a “Pek sık kandırılmadım” dedi, ancak “Curt Simmons’ı okuması en zor olanıydı çünkü topu çok uzun süre kalçalarının arkasında sakladı.”

Phillies, Simmons’ı Mayıs 1960’ta serbest bıraktı. Kardinaller onu birkaç gün sonra imzaladı. 1964’te 18-9’luk bir rekor yayınladı.

Cardinals’ın menajeri Johnny Keane o Haziran’da Sports Illustrated’a “Curt, vurucuları ligdeki herkesten daha iyi tanıyor,” dedi. “Eğrisi, kaydırıcısı ve bozuk parası var ve geri uzanıp hızlı topu alabiliyor.”

Simmons, 1964 Cardinals’ı bir World Series şampiyonluğuna taşımaya yardımcı olan atış ekibinde Bob Gibson ve Ray Sadecki ile katıldı. Oyun 3 ve 6’ya başladı ve iyi atış yaptı, ancak Kardinaller, Oyun 7’de Yankees’i yenmeden önce her iki oyunu da kaybetti.

Daha sonra Chicago Cubs ve California Angels için sahaya çıktı. 1967’de emekli oldu.

Curt Simmons, 1964’te St. Louis Cardinals ile birlikteyken. Bob Gibson ve Ray Sadecki’nin de dahil olduğu müthiş atış ekibinin bir parçası olarak, Cardinals’ın o yıl Ulusal Lig flamasını kazanmasına ve Dünya Serisinde Yankees’i yenmesine yardımcı oldu. Kredi… Getty Images aracılığıyla Spor Haberleri, Getty Images aracılığıyla

Curtis Thomas Simmons, 19 Mayıs 1929’da Mısır, PA’da doğdu. Babası Lawrence bir çimento fabrikasında çalışıyordu ve annesi Hattie (Peifly) Simmons ev hanımıydı.

Pennsylvania’daki Lehigh Valley’deki Whitehall Lisesi’nde bir yıldız atıcıydı, Phillies tarafından 65.000 $’lık bir ikramiye ile imzalandı, 1947’de mezun olduğu zaman için çok büyük bir rakam. O yıl Phillies için bir maç oynadı, sonra kaybetti. 1950’de gelişmeden önce önümüzdeki iki yıldaki rekorlar.

Simmons, 1952 beyzbol sezonundan önce terhis olana kadar bir Ordu beyzbol takımı için sahaya çıktı. O yıl 14 maç kazandı ve NL’yi altı galibiyetle yönetti. 1953’te 16 maç kazandı, ancak bir çim biçme makinesi kazasında ayak parmağının bir kısmını kaybettikten sonra bir ay kaçırdı.

Beyzboldan ayrıldıktan sonra Simmons, Roberts ve diğerleriyle Ambler, Pa’daki bir golf sahasında ortaktı. Atış kolordu takım arkadaşı Miller Kasım 2020’de 94 yaşında öldüğünde yaşayan son Whiz Kid oldu. Michigan’da yaşayan Miller, 1950’deki muhteşem yazını yeniden yaşayarak telefonla iletişimini sürdürdü.

Simmons, kızına ek olarak oğulları Timothy ve Thomas ile yedi torun tarafından hayatta kaldı. Eşi Dorothy (Ludwig) Simmons, 2012 yılında öldü.

Simmons, 1950 Dünya Serisini kaçırmaktan duyduğu hayal kırıklığını uzun zamandır hatırlıyordu.

2014’te The Allentown Morning Call’a “Dizi başlamadan iki gün önce beni Ordu ofisine çağırdılar ve bana 10 günlük izin vereceklerini söylediler” dedi. Kadroların Seriden üç gün önce oluşturulması gerekiyordu, bu yüzden vuruş antrenmanı yaptım.

“Sanırım adamları bir düşüşe soktum çünkü oldukça iyi atış yapıyordum.”

Alex Traub raporlamaya katkıda bulundu.