Michal Teplý Pilsen'e taşındıktan sonra: Hiç böyle bir karşılama yaşamadım

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
“Burada harika. Dürüst olmak gerekirse, yeni kulüpte hiç böyle bir karşılama yaşamadım. İki aydır buradayım ve Pilsen'de gerçekten iyi hissediyorum. Bize çok yakınız.

NHL ne oynamalı? Hala senin içinde devam ediyor mu?
Kesinlikle bir yerde kafamda var, bu açık. Ama şimdi bunu düşünmeye değmez. Kendim için ne kadar çok sahip olursanız ve bununla başa çıkarsanız, buz üzerinde o kadar çok yapmıyorsunuz. Pilsen'de sezona odaklanıyorum, bundan heyecan duyuyorum ve burada olduğum için mutluyum. Eğer NHL ortaya çıkarsa, eğer değilse, hayat bu harika olacaktır.

Kanada'daki NHL Taslağı sırasında genç Liberec hokey forvet Michal Teplý ...

Hokey Pilsen'in spesifik olduğu bir şey düşünüyor musunuz?
Zor bir yaz hazırlığı var, bu biliniyor. Třinec'te burada çalışan çocuklar beni bu konuda uyardı. Ama takımın etrafında dolaşan tüm insanların, velayetlerin, fizyoterapistlerin, antrenörlerin çok arkadaş canlısı olduğu için üzerimde nefes alan şey. Genel olarak harika bir atmosfer yapar. Burada yeni olduğum için gerçekten iyi hissediyorum. Sanki burada iki yıldır oynuyordum.

Geçen sezon çalıştığınız Třinec'ten bir fark mı?
Ah evet. Kesinlikle yaş, daha genç bir takım var. Ve Pilsen'de arka arkaya beş kez oyunu geçemediği açıktır. Hepsinin başlarında kırmak istedikleri var.

Ayrıca yardım etmelisiniz. Buzdaki her şeyi yapmak için ne yapmalı, nasıl istiyorsun?
Henüz bilmiyorum. Şimdi yazın sonu, besleyici ve ağır olan yaklaşıyor. Ama aynı zamanda sınırları da vardı, yapılması gereken kenara gitmedik. Kuru, spor salonunda ve atletik ovále üzerinde harika bir taban var. Şimdi bir süre rahatlayacağız ve sonra herkesin dört gözle beklediği buza gideceğiz. Birkaç hazırlık maçımız var, İtalya'da da bir turnuva var. Umarım iyi bir ekibimiz olur ve sezonda basar.

Pilsen'deki arka planı nerede buldunuz?
İki hafta boyunca küçük bir salonun arkasındaki pansiyondaydım, sonra neredeyse merkezde kız arkadaşımla bir daire bulduk. Hareket ettiler, yerleştiler. Biz hemen çatının altındayız ve bu sıcağında biraz çılgınca. Bu tek eksi, aksi takdirde her şey olması gerektiği gibi çalışıyor. Zaten sonbahar olacak. (gülümsemek)

Třinec'te sadece dört gol attınız. Biraz yeniden başlatmanız gerektiğini düşünüyor musunuz?
Třinec'e gittim ve saf bir şekilde bazı şeyler düşündüm. Ancak her sezon şampiyonluğu kazanan çok fazla değişmeyen bir takıma daha küçük bir çocuk olarak gelmek zor. Hemen bir yer almak zor. Takım genel olarak başarılı değildi, tüm sezon oynadık. Tüm ekibe yapamayacağım daha fazla şey vardı. Bazen budur. Hala orada aynı oyunculara inanıyor, ama bunu hiç yargılamak istemiyorum, bu herkesin bir şeyleri.

Geçmişte Pilsen'e karşı nasıl oynadın?
Pilsen'de gerçekten çok fazla oynamadım. Bunu Play Off serisinde Junior'da Liberec ile hatırlıyorum. Ve geçen sezon Třinec ile burada oldukça iyi oynadım. Hatırladığım kadarıyla, oldukça soğuk, bu yüzden buz kaliteli. Kesinlikle daha kötü oynadığım soğuk insanlar var.

Petr Sikora ve Michal Teplý Třinec hedefine seviniyorlar.

Antrenörler, Pilsen'in geçen sezon çok fazla ayakkabı ittiği verimliliğe önemli bir katkı bekleyecek. Bu baskıya hazır mısınız?
Çok fazla çekim yapmadım, biliyorum. Ama belki şimdi kırılacak ve her iki taraf için de harika olacak. Benim için bu yeni takımda yeni bir şans. Ve ben ve Pilsen kovulursa kesinlikle mutlu olurdu.

Skoda'nın yaz hazırlanmasında başparmağın altında bir fitness koçu Jan Snopek var. Baş antrenör Josef Jandač ile ne sıklıkla temas halinde oldunuz?
Burada açıkça bölünmüşler. Kuru hazırlık, günlük temasta bizimle birlikte olan Honza içindir. Kesinlikle her şeye danışıyorlar. Antrenörler bazen gelir, ofislerinde bir şeyler hazırlar, video izler. Bay Jandač ve asistanları ile buz üzerinde kesinlikle daha fazla olacak.

Milli takımın koçu Filip Pešán'ın sizi kamuoyuna eleştirmesinden bu yana birkaç yıl geçti. Hala var mı?
(bir süre düşünecek) Bazen biri sorar. Ancak son zamanlarda hokeyde çok sayıda olay var, herkesin her an birbiriyle uğraştığını düşünüyorum. Sanırım işte böyle çalışıyor. Onunla bir sorunum vardı, hiç değil.