Mahkeme katibi döven kadının cezasında indirime gitti. Köpek için bedava çip istedi

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Pazartesi günü, Pilsen Bölge Mahkemesi Temyiz Dairesi, Pilsen Bölge Mahkemesinin Denise Bimba'ya üç yıl ertelenmiş otuz ay hapis cezası veren geçen Kasım ayındaki orijinal cezasını bozdu. Kadının ayrıca 7.626 kron tutarında tazminat ödemesi gerekiyor.

Jana Rubášová, “Yeni olarak, bir memura karşı şiddet suçundan dolayı, 12 ay hapis cezası verdi, bu cezanın infazı 18 ay süreyle şartlı olarak ertelendi ve eş zamanlı denetim açıklaması da yapıldı” dedi. Pilsen'deki Bölge Mahkemesi sözcüsü. Kadının uğradığı zararın tazminini ödemek zorunda olduğu hâlâ doğrudur.

Olaya karışan annesi Kvetoslava ise beraat etti.

Mahkeme oldukça yoğundu. Hakim cezayı verdikten sonra kadınlardan büyük olanı, tüm bunların yalan olduğunu ve kızının hiçbir şey yapmadığını bağırmaya başladı. Birkaç uyarının ardından hakim onu mahkeme salonundan uzaklaştırdı. Ayrılırken “Kızım hiçbir şey yapmadı” diye bağırdı. Onun hayatını mahvettin.'

Kadınların genç olanı beni duvara fırlattı

Mart 2022'de, bir kadın ve annesi Kvetoslava'nın köpekleri için ofis çalışanlarından ücretsiz olarak istedikleri çip nedeniyle merkez Pilsen ilçesinin belediye binasında bir anlaşmazlık alevlendi. Ofis çalışanları kadınlara çip için veterinere gitmeleri gerektiğini ve orada bunun için 400 ila 600 kron ödeyeceklerini anlattı. Ancak o zaman gelip köpeği kayıt ettirebilirler ve ücreti ödeyebilirler.

“Veterinerin çipin parasını bizim ödeyeceğimizi söylemesiyle geldiler. Onlara bunun mümkün olmadığını anlattım. Maddi ihtiyaç yardımlarından yararlandıkları için çip alacak paralarının olmadığını iddia ettiler. Ofis arkadaşım ve ben bunu onlara açıklamaya çalıştık. Bu onları üzdü. Herşeye küfür ettikleri için meslektaşı ayağa kalktı ve biz çözemeyeceğiz dedi. Ofisin kapısını açtı ve “Lütfen” dedi. Kadınlardan genç olanı gitti” ifadesiyle geçen yıl mahkemede çatışmanın başlangıcını, daha sonra kadınlardan genç olanın koridorda meslektaşına küfrettiğini duyan bir katip anlattı.

Saldırıya uğrayan kadın, sanıklardan genç olanın koridorda kendisine sakin olmasını ve kendisine dokunmamasını söylediğini belirtti. “Saçlarımdan tutup başımı yere eğdi. Bundan kurtulmaya çalıştım. Elini uzattığını gördüm. Yardım için çığlık atmaya başladım. Karşı ofisin kapısı açıldığında kadınlardan genç olanı beni duvara fırlattı. Düştüm. Ayağa kalktığım sırada yaşlı kadın eliyle sırtıma vurdu” diyen görevli daha sonra hastalık iznine ayrıldı.

Aksine her iki sanık kadın da başından beri şiddet uygulamadıklarını ancak saldırıya uğrayanın kendileri olduğunu iddia etti. Kadınlardan büyük olanı geçen yıl mahkeme tarafından beraat etmişti.