Konvoyda gezmek için büyükbabasından kalan nadir emanetleri ona devretti

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Yıllar önce Frantiek Polvka, Plzeň'deki Doubravka Caddesi'ndeki bir iş adamının evinde bir cipte içki içiyordu ve orada tesadüfen kendisine düşen Çek Cumhuriyeti ve Pilsen'in kurtarılmasıyla bir ilgisi olup olmadığını soran bir adamla tanıştı. 1945 baharında Amerikan ordusu.

Geçen hafta, birkaç gün önce kendisini arayıp büyükbabasından miras kalan ilginç şeyleri görmek isteyip istemediğini soran Jan Stak ile buluştu. Günün sonunda, Polvka'ya işverenin ofisine yaklaşan adamın kesinlikle şirket sahibi Ji Staek olduğu sonucuna vardılar.

Bana Paprek'teki adresi yazdı ama kaybettim. Frantiek Polvka, adresin altı olduğunu ve çok uzakta yaşamadığını hatırladım.

Jan Staek ona, büyükbabanın gerçekten yaşlı kadınla birlikte evde yaşadığını ve dahası, en sevdiği şeyin varisin önünde tarih kulübü üyeleriyle buluştuğu restoran olduğunu doğruladı.

Jan Staek neden büyükbabasının eşyalarını saklamadı? İngiltere'den yedi yıl sonra titriyordum, iki yıl üst üste Özgürlük Kutlamaları'ndaydım. Ama ben her ne kadar cipte bir konvoya binmeyi sevsem de, her şeyi göze alacak türden bir avcı değilim. İnternette askeri kulüpleri aradım, kiminle iletişime geçeceğimi, büyükbabama bir şeyler almaktan en çok kimin mutlu olacağını araştırdım. Tet Armdy Plzeň Kulübü'nün sayfalarını ve tb, bölünmüş işlevlere sahip olduklarını görünce kendi kendime bunların gerçek hayranlar olduğunu düşündüm. Ji'nin büyükbabasıyla aynı kan grubu. Bu yüzden onlara yaklaştım, onları anlattım.

Büyük bir tepsi içinde, Pilsen'in kurtuluşunu anlatan, geçen yüzyılın doksanlı yıllarının başlarından kalma, Pilsen'i özgürleştiren generallerin imzalarını taşıyan levhalarla değerli bir kitap taşıyordu. Drce, bu kitabı kendisi ve dedesi adına Pilsen'deki Patton Müzesi'ne ithaf etmeyi kabul etti.

Bir tarihçi olarak, büyükbabasının Normandiya gezisinden kalma tarihi fotoğraf ve resimlerin etkinliklerde, baskılarında ve reprodüksiyonlarında büyükbabasının giydiği Amerikan üniformasını kullandı. Ayrıca, Amerikan askerlerinin paketlediği, metal bir şişe ve hala kapalı bir yoğunlaştırılmış süt kutusu olan bir köpeğin kolunu çıkardı ve kutsal emanetleri verdi.

Şirketin kuruluşundan bu yana beşinci yılda Stakok, Pilsen şenliklerindeki ana askeri teçhizat geçit törenine katılmaya davet edildi. Teyze Ordu Kulübü'nün arabalarından birine yolcu olarak binmeli.

lenov plzeskho club m'den Normandiya'ya (31.5.2024)