Kendi evimi nasıl satabilirim ?

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Kendi Evimi Satarken Duyduğum Hisler: Bir Yolculuğun Hikâyesi

Herkese merhaba,

Birkaç hafta önce, hayatımda çok önemli bir dönüm noktasına geldim. Evimi satmak zorunda kaldım. Belki birçoğunuzun yaşadığı, ama asla kolay olamayacak bir deneyimdi. Ev, sadece dört duvar, bir çatı ve birkaç oda değil; orada geçirdiğiniz zaman, yaptığınız anılar, yaşadığınız her duygu sizi bir şekilde bağlar. Bugün sizlerle bu yolculuğumu paylaşmak istiyorum. Umarım hem benzer bir süreçten geçenler hem de bu konuda deneyim sahibi olanlar yorumlarıyla bana yardımcı olur. Biraz belki acı, belki hüzün, belki de bir noktada huzur bulduğum bu süreci sizlerle paylaşarak, diğerlerine de katkıda bulunmayı umut ediyorum.

Evimi Satmaya Karar Verdiğim An: Huzur Arayışı

Bir sabah, gözlerimi açtığımda, uyandım ve uzun süredir içimde var olan bir hissi fark ettim. Evimle olan ilişkimdeki kopukluk. O kadar uzun zamandır burada yaşıyordum ki, her köşesi bana bir anıyı hatırlatıyor; ilk adımlarımı attığım o koridordan, ilk kahvemi içtiğim mutfak tezgahına kadar her şeyin bir yeri vardı kalbimde. Ama bir noktada, evin bana sunduğu her şeyin, bana gerçekten sunduğu şeyler olmadığını fark ettim.

Evimi satmaya karar verirken, hissettiklerim bir karmaşa gibiydi. İçinde bulunduğum durum, her zaman çözüm odaklı yaklaşan bir insan olarak bana da yabancıydı. Fakat bir şeyi net bir şekilde hissettim; artık başka bir yere gitme zamanı gelmişti. Çünkü burada kaldıkça, geçmişin yükü hep daha ağırlaşıyordu. Ve bir karar aldım: Evimi satacağım.

Evimi Satarken Kocamın Tepkisi: Çözüm Odaklı Bir Zihin

Evimizi satma fikrimi kocama açtığımda, ilk tepkisi her zamanki gibi stratejik ve çözüm odaklıydı. Hemen yapılması gerekenleri sıralamaya başladı: Evin değerini öğren, ne kadar kazançlı çıkarız, hangi emlakçıyla çalışalım, nasıl daha hızlı bir şekilde satılır? O, her zaman olduğu gibi pragmatikti. “Evimizi satalım, yeni bir ev alalım, belki de yeni bir şehirde daha iyi bir hayat kurarız” dedi. Bu yaklaşım, onu tanıyanlar için oldukça tanıdık bir durumdu. O, her sorun karşısında çözüm arayan, stratejik düşünen bir adamdı.

Onun yaklaşımına katılmadığımı söyleyemem. Evet, evimizi satmak bir çözüm getirebilirdi; yeni bir başlangıç, belki de huzur… Ama içimdeki hisleri onun kadar net bir şekilde değerlendiremiyordum. O an, sadece bu duygusal yükten kurtulmak istiyordum.

Evimi Satarken Benim Hissettiklerim: Güven, Hüzün ve Kapanış

O kadar karışıktım ki… Evimi satmanın bana ne hissettireceğini bilmiyordum. Sadece bir şey kesindi; içimdeki huzursuzluk gitmeliydi. Satış süreci başladığında, içimdeki hüzünle yüzleşmeye başladım. Bir evin duygusal bir bağ kurduğumuz anılarını taşımadığını düşünmek, bir nevi başkalaşmak gibiydi. Ben, bir kadındım. Empati yaparak, her duyguyu, her hatırayı tekrar canlandırıyor ve evimi satarak onlardan tamamen ayrıldığımı hissediyordum. Her köşe, her oda bana başka bir hikâye anlatıyordu. Odamın bir köşesinde küçük kızımla oynadığım oyunları, oturma odasında eşimle paylaştığımız anları hatırlamak… Hepsi beni bir adım geri götürüyordu.

Ama bir kadının hisleriyle, bir erkeğin çözüm odaklı yaklaşımı arasında sıkışıp kalmak, evimi satma sürecini daha da zorlaştırıyordu. Kocamın çözüm önerilerine odaklanması, bazen beni rahatsız etse de, onun bu yaklaşımının bir yerde bana da iyi geleceğini anlamaya başladım. Belki de kendimi kaybetmemek için mantıklı bir adım atmalıydım. Evimi satmaya karar verdiğimde, evet, kaybedeceğimi düşündüm, ama bir o kadar da yeni bir başlangıcın kapısını aralamış olacağımı hissettim.

Evimi Satmak: Bir Yeniden Başlama Kararı

Ve sonunda evimi satma süreci başladığında, kabul etmeliyim ki, içimdeki duygusal zorlukları geride bırakmayı başardım. Yeni ev arayışımız başladı, ve kocamın çözüm odaklı yaklaşımı, bana daha fazla güven verdi. “Evet, bu doğru bir karar” dedim, kendime. Ev satıldığında, geriye sadece birkaç kutu eşyamız kaldı ve o kadar çok anıyı geride bırakmak zorunda kaldım ki, ancak bir kadının duygusal olarak bağlandığı yerleri terk etmesi kolay olamazdı. Yine de içimde bir umut vardı; bu, belki de hepimizin hayatında zaman zaman yapmamız gereken bir adım, eskiye veda etme zamanıydı.

Siz de Evinizi Satarken Ne Hissettiniz?

Bu yolculuğu sizlerle paylaşmak istedim çünkü belki birçoğunuz da benim gibi bir noktada evinizi satma kararı aldınız. Belki de benzer duygularla karşılaştınız, ya da belki de tamamen farklı bir yaklaşım sergilediniz. Hangi tarafı olursak olalım, sonunda doğru kararın alınması önemli. Hepimizin yaşadığı deneyimler birbirinden farklı olabilir, ama bu forumda paylaşacağımız her bir hikâye, hepimize daha fazla umut verebilir.

Siz evinizi satarken neler hissettiniz? Ev satma kararını nasıl aldınız? Yorumlarınızla bu süreci daha iyi anlayabilirim. Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum!