Kazalar için para cezası verip paranın bir kısmını sakladı, savcı Pilsenli polisi suçladı

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Geçtiğimiz sonbahardan bu yana cezai mahkumiyet nedeniyle hizmet dışı kalan polis memuru, dün gece suçlamaları reddetti. 28 yaşındaki polis memuru, Salı günü Plzeň Bölge Mahkemesinde, suçlandığım şeyi yapmış olacağımın farkında olmadığımı söyledi.

Polis memuru Roman Ustek, kendisine göre polis memurunun yasayı ihlal ettiği geçen yılki olayları anlattı. İlk olay, geçen yılın Nisan ayının sonunda Pilsen'de iki aracın karıştığı küçük bir kazaydı. Yenilgi üzerine, kurbanın 2.000 kron tutarındaki mülkünü güvence altına almak amacıyla intikam için 500 kron tutarında ödenen bir blok para cezası yazdı ve bunu nakit olarak aldı ve 1.500 kronu kendi ihtiyaçları için sakladı. , dedi yargıç. Pakete göre diğer iki vakada da polis emekli maaşını korudu.

Maaşım vardı, neden yapayım ki?

Polis memuru suçlamayı reddetti. İlk kaza durumunda, benim açımdan muhtemelen bunu hiç yapmamamız gerektiği gerçeğini üstlendim, çünkü iki araba ve sadece bir sedan vardı. Resepsiyonu aradık, beyefendi içeri girdiğinde intikam alabileceğinizi söylediler. Kendim için zihinsel olarak bir şeyler kazanmaya çalışacağım herhangi bir kazanın farkında değilim. Her gün maaşım vardı, katlandım, maaşsız bir gün geçirmedim. Neden yasa dışı bir şey yapayım ki? diye karşılık verdi polis.

Ceza bloğunun aslını saklamayın, polis memuruna bunun yazılabileceği bir kopyası alındıktan sonra ceza kesilecektir. Uzman değilim ama bir şeyler ters giderse, yağla kaplanabilir ve sadece yanabilir, eğer bir şey yanmazsa bu bloğun hatası da olabilir, diye açıkladı polis.

Kaza mağdurlarını her zaman maksimum para cezası olan 2.000 kron konusunda bilgilendirdiğini, daha sonra cezayı 500 krona çıkardığını ekledi. Ona göre üç kişiden ikisi ona iki bin ödemiş. Daha sonra polis arabasına gitti, cüzdanından cezalar için bir çekçek çıkardı ve belgeleri pedallara bastı, kaza için Euroformül'ü, bir blok ceza ve 1.500 kron yazdı.

Mahkeme tanıkları dinlemeye devam edecek.