Jesus Christ Superstar'ın amacı sadece müzik ve şarkı söylemek değil, şimdi Pilsen heyecanlanıyor

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
2016 yılında Lumr Olovskho'nun JK Tyl Tiyatrosu'nun müzik topluluğu pozisyonuna taşınmasıyla başlayan sezonun sahnelerinden biri olan, Andrew Lloyd Weber ve Tim Rice'ın İsa Mesih'in son günlerini konu alan efsanevi rock operasının Pilsen prömiyeri kapatıldı. .

Yıllar önce Lumr'u işe aldığımda Pilsner müziğinin ne kadar uzun olduğundan bahsetmiştik. Topluluğun nasıl çalışması gerektiği, nereye gidileceği, hangi müzikallerin sahneleneceği konusunda kademeli bir yol çizdik. Öne çıkanlardan biri tiyatro editörü Martin Otava'nın yazdığı ilk Je olmalıydı.

Ve bu konsept havada uçuşabilir, hatta bazı açılardan mükemmelleştirilebilir. Her şey harika çalışıyor. Popülerlik ve popülerlik açısından hayal edebileceğimden çok daha iyiydi. Hayran kulüplerim var, müzikal için Pilsen'e gidiyorum. Bu nasıl bir üst yapıdır, dikkat edin.

VM'nin arkasında büyük bir dina var

Elbette bunun arkasında çok büyük bir şey var. Lumr halkın son nefesini de alıyor ama onlar bunu saklıyor ve buna değdiğini biliyor. Takımlarıyla gurur duyuyorlar. Ottawa, ülkenin her yerinde konuşulan bir müzikalin olduğunu da ekliyor.

Lumr Olovsk, Pilsen'den oldukça memnun. Burada yalnızım ve bu bn değil. Pilsen'de yarattığımıza benzer bir şeyin başka bir tiyatroda yapılabileceğini hayal edemiyorum. Sadece tiyatronun tamamını satın alma bedeli karşılığında hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dürüst çalışmaya çalışıyoruz, sanattan değil doğadan ilham aldığımızı her zaman hatırlıyoruz, en yüksek kalite için çalışıyoruz. Mm'in rol modeli Londra'nın Batı Yakası'dır. Kendine has bir mantığı var. Plzeň'in cumhuriyetin batı ucu olduğunun farkındayım, dolayısıyla biz aslında Lumr Olovsk'ta yaşadığım bir tür Batı Yakasıyız.

Tabii ki değişmem gerekiyor, burada bana Pavel Br ve birçok insan eşlik ediyor. Onlar olmasaydı böyle bir şeyi yapamazdım, unutmayın.

Pilsen'de İsa Mesih Süperstarı Michal Prostjovska'nın Cehenneminde sahneleniyor; 1990'larda Prag'daki Spirla tiyatrosunda sahnelenen müzikalin ilk Çekçe versiyonunu zaten biliyoruz. Pilsen'de dlo uvd'nin olmasının birkaç nedeni var. Aynı zamanda kaderin de adıdır. Stüdyoda izlediğim ilk Anglo-Amerikan müzikaliydi. Ve hemen bir hit oldu. Bu müzikal, nru'nun echch'teki popülaritesinin doğuşundaydı. On yıldır ortaya çıkmak için esk'ten ayrılmadı. Birçok okulda okumayı başardı. Ülkedeki en uykulu müzikaldir. Ve tabii ki üzgünüm, üzgünüm. Prostjovsk, hepimiz çaresiz durumdayız, övgülerin çoktan geciktiğini belirtiyor.

Prostjovsk: İsa tek kişidir

Müzikal, başlangıcından beri, yani 1969'dan beri biliniyor. Yaratıldığı sırada Andrew Lloyd Weber'in yirmi yaşında, yani benimle aynı olduğunu ve Tim Rice'ın da üç yaş büyük olduğunu anladığınızda, bu rahatsız edici bir şey. Bugün hepimiz köylüyüz ve Je se pode'uz, bu yüzden vahşi insanlar, aktörler ve tiyatro seyircileri arasında alakalı ve popüler. Bir süredir Plzeň tiyatrosunu koruyan Michal Prostjovsk'a göre başlığın yeniden ve tamamen farklı bir biçimde sunulmasından memnunum.

Burada hakim olan mevcut takımyıldızı altında Pilsen'deki tüm müzik prodüksiyonları beklentilerimi maksimum düzeyde karşıladı, neredeyse aştı. Ve bunlar benim aşık olduğum kişilerdi, siz Billy Elliot veya Elizabeth ve benim mütevazı, vahşi bir insan olduğum kişiler, örneğin müzikal Nco shnilo, not edin.

Ona göre İsa Mesih Süperstarı tek kişidir. Hiçbir zaman sadece müzik ve eğlenceden ibaret olmadı. Autoi tutuklanmasından bu yana bunları tiyatro için yazıyor. Zamanla Yahuda'ya göre bunun müjde olduğu söylenmeye başlandı. İncil'den duyduğumuz olaylar onun bakış açısından sunuluyor. Prostjovsk, bunun yalnızca tek bir gerçeğin, tek bir bakış açısının olmadığını gösterdiğini ekledi.

Piskopos Tom Holub'la istişare

Geri kalanı, şarkıcı Bob Dylan'ın bir röportajda Jee'ye ihanet ettiğinde Tanrı'nın Yahudiler arasında olup olmadığını sorduğu sırada Tim Rice'ın müzikalin yazılı metni üzerinde düşünmeye başladığı biliniyor.

İki bin yıllık bir kültür ve dünya algısı, İsa Mesih'in yaşamının son yedi gününün İncil'de kutlanması üzerine inşa edilmiştir. Her ne kadar muhtemelen kabul etmek istemesek de, bu güne ya da sadece şimdiki zamana dair kendimize sorduğumuz soruların yanıtlarını bize veriyor. Her gün O'nun Pilsen'de doğru yerde olduğunu düşünüyorum. Michael Prostjovsk, “Baş rol oynayan tüm temsilcileri tanıyorum” dedi.

Pavel Renho için bir müzikaldeki başrol, büyük bir hayalin gerçekleşmesidir. Benim için çok değerlidir, otuz yıldır kendimi müziğe adadığımdan beri onu çalmak istiyordum. Ne zaman zina olsa, onu çözememek benim için büyük bir sorun oluyor. Müzik yaptım iki şeyi albüm olarak algıladım, müziğe ve şarkı sözüne yoğunlaştım. Ancak iki ay boyunca Kutsal Kitap'a ve Tanrı'nın taşıdığı mesaja ilgi duyduğumuz için Piskopos Tom Holub'a danışma fırsatımız oldu, bunda başka bir şey görüyorum. Bunu hem tükenmiş hem de şüphelerle kafası karışmış olan İsa Mesih'in son haftası olarak kabul ediyorum. Parti eğlenceli ve Je'min özgün olmasını istiyorum, diye itiraf ediyor Ren.

Kral Herod'un temsilcisi Jan Holek için bir müzikalden küçük bir müzik parçası. Reddedemeyeceğim bir teklifti. Herod'un şarkı söylemesi çok güzel bir şarkıdır. Benim için bu, müzikallere ve operetlere korist olarak katıldığım yirmi yılın ardından bu topluluğa geri dönüş anlamına geliyor. Daha sonra bisiklete binip köpeğin yanına gittim ve bir süreliğine tekrar buraya taşındım. Daha sonra müzikaldeki tutuklanmama geri döndüm. Topluluğun ne kadar dinamik olduğunu, herkesin sahnede nasıl olduğunu, ne kadar eğlenceli olduğunu merak etmeden duramıyorum. Geriye hiçbir şey kalmadan onu alacağım. Bunun için Lumr'a teşekkür ediyorum çünkü prova yaptığım tiyatroda uzun zamandır böyle bir şey görmemiştim. İlk provada ısınma sırasında herkes hareket halindeydi ve söylediği şarkının tek kelimesini bile duyamıyordu ama yine de çok güçlüydü. Bana ondan bahset kızım.