İki kurtarış ve hepsi bu. Reetr doğal karanlığın içinde yatıyor, sadece Pilsen’de devam ediyor

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
İtalyanlar uzun süren düelloyu son dakikada eşitlediler ve 3:3’lük beraberliğin sonunda, sadece teorik olarak son düelloyu kazanarak dünya şampiyonluğuna yükseldiler. Pilsen Interobal’ın desteğini yalnızca Aralık ayında Polonya’da ve kendi sahasında Slavlar ve Slovenya’ya karşı oynanacak rövanş maçlarında bekliyoruz. Bu, dokuz yaşındaki Ae yerlisi için temsili kariyerine veda olacak.

Reetr, Pilsen’de sezon sonuna kadar sözleşmemiz olduğunu, ardından istek ve motivasyonun olup olmayacağını göreceğiz dedi.

Slovenya ile iç sahada oynanacak maç gerçekten milli takımın formasıyla son maç mı olacak?
Evet, resmi bir Louen olacak. Akort’ta küçük bir soru var, çünkü sarı kartım var ve İspanya’da ikinci kart yememeye dikkat etmem gerekiyor. Bu, son maça bir mola anlamına gelir. Umarım zamanla düzelir ve futsalla başladığım Pilsen’de hitilere veda edebileceğim.

Ona nasıl ulaştın?
Ben tenis oynamaya başladım ama sonra o çocuk gibi futbol oynamaya başladı. 15 yaşımdan itibaren Ai’de bizimle birlikteydim, ardından on beş yaşımda Traffic Circle için Plzeň’e gittim ve Viktorka’nın gençlik kategorilerinde yarışmaya başladım. Yavaş yavaş genç takıma girdim ve burada Jarda Diepold’un koçluğunu yapmak üzere oyuncu asistanı olarak çalıştım. O dönemde Plzeň Indoss’ta futsal oynadı ve bu spora büyük katkı sağladı.

Yarış futbolun önüne geçti mi?
İki yıl boyunca A Takımı Pilsen’de oynadım ama sadece hazırlık maçlarında oynadım. O zamanlar antrenörlere pek hevesim yoktu muhtemelen. Plzeň’de deneme maçına giden Frantiek Cipro oynadı. Sonra koç Plpit devam etti ve ikimizin de futsal oynayacağını hiç anlamadı. Sezonu gençlerde tamamladım ve ardından Klatov ligine geçtim. Her iki sporu bir arada birleştirmede herhangi bir sorun yaşanmadı.

Kısa sürede futsalla tanıştınız. Angam bana ne verdi?
Nabdka, Klatovy’de geçirdiği bir buçuk yılın ardından Hırvatistan’ın Split kentinden içki içti. İşte o zaman kesinlikle bozuldu ve o zamandan beri profesyonel düzeyde futsal oynuyorum. Orada bir buçuk sezon geçirdim ve bu kariyerim için kesinlikle çok önemliydi, beni uzun bir yola taşıdı. Üstelik Split güzel bir şehir, güzel insanlar. Farklı bir zihniyetim var ama çabuk alıştım ve orada uzun süre kendime saygı duydum. Kısa sürede Hırvatça iletişim kurabilmem iyi bir şeydi.

Sonra Chrudim’de on başlıklı bir rüya içti, o günü nasıl hatırlıyorsun?
2008 yılında Hırvatistan’dan Chrudim’e taşındım. Ve bu on yıl önceydi, unutulmayacak harika bir benzetme. Orada uzun süre çalıştım ama son yıllarda muhtemelen doğru motivasyona sahip olmadığımı ve durumun böyle olduğunu kabul ediyorum. Unvan bir zorunluluk olarak alındı, ruh üzerinde çok fazla stres vardı.

Futbol yan yurtta mıydı?
Aslında hiç de değil Chrudim’e taşındıktan sonra aynı zamanda oradaki futbol bölümüne de katıldım. Ertesi yıl, Svdek’in antrenörlüğünde ikinci lige yükselmenin mümkün olduğu Pardubice’ye transfer oldum. Sezonun geri kalanında Klatovy’de futbol oynadım ve tekrar Pardubice’ye döndüm. Daha sonraki yaşamda, bazen 10 yaş civarında, her iki sporu da eşit derecede zirveye çıkarmak mümkün olmuyordu.

Beş yıl önce başladığınız yer olan Pilsen’e taşındınız. Kalp krizi miydi?
Zjem Pilsen uzun vadeli bir teklifti ve masada başka teklifler de vardı. Tekrar futsaldan keyif almak için yeni bir dürtüye ihtiyacım vardı. Bu yüzden birkaç yıldır buradaydım ve eve dönmek en iyi seçimdi. Interobal ile bir şeyleri kanıtlamak istedim ve bunu başardığımı da biliyorum.

En çok hangi telaşı seviyorsunuz?
Milli takım Macaristan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Bu yüzden bolluk dünyasına nasıl ilerlediğimizi sık sık hatırlıyoruz. Bu büyük bir mutluluktu ve eylemin kendisi de her zaman harika bir duyguydu. Kulüp düzeyinde Pilsen’e döndükten sonra kazanılacak bir şampiyonluk muhtemelen, öyle bir rüyaydı ki. Çatışmada Chrudim’i 3:0 yendik, kimsenin beklemediği büyük bir sürprizdi.

Dünya Şampiyonasına nepjete’de başladı, şu ana kadar yayınlanmayan elemelerin gidişatını nasıl değerlendirirsiniz?
Pilsen’de Itli ile oynanan son maç dengeli, taktiksel bir maçtı. Bitime bir süre kala yine öndeydik ama son dakikada yenildik. Daha önce İtalya’da olduğu gibi, orada da sona 10 saniye kala bize bir bakış attılar. Su savaşında büyük bir yarı boyunca sihirli bir şekilde oynadık ama ikinci yarıda bileti bozdurduk. Daha iyi olduğumuz, 1:1’de penaltı veremediğimiz ve sonunda bir golle kaybettiğimiz Slovenya’daki yenilgi için çok üzgünüm. Bu bir şifre, bir nokta da olabilirdi, ne yazık ki elimizde sadece bir tane var ve ilerleme şansımız ortadan kalktı.

Otuzuncu yaş gününüzü beş yıl boyunca kutlayın, ne zamana kadar futsal oynayabilirsiniz?
Bir şekilde yerine getirmiyorum. Mm’nin sezon sonuna kadar Pilsen’le sözleşmesi var, sonra bakalım ne kadar sürecek. Chu olacaksa ve motivasyon verdiyse. Sağlık açısından nasıl ilerleyeceğim henüz belli değil.

Sezonun zirvesini sabırsızlıkla mı bekliyorsunuz? Ocak ayının sonunda Şampiyonlar Ligi’nin futsal oyuncularından oluşan bir grup Pilsen’de yer aldı. Yarışmanın bir sonraki aşamasına geçebileceğinizi biliyor musunuz?
Kendi evimizde oynadığımızı söylemek doğru olur. İlk defa iki yıl önce bu kadar tecrübeli bir ekibimiz yoktu. Bizden pek bir şey beklenmiyordu ama harika sonuçlar aldık. Bugün takım daha olgun, arkamızda çok şey var. Baskı altında olacağız ama ilerlemek için mücadele edeceğiz.