Gönüllü, Ukraynalıların Çeklere benzediğini, ancak daha vahşi olduklarını açıklıyor

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Bazıları Ukraynalıların Sovyetler Birliği'nde yaşarken aslında Rus olduklarını söylüyor. Onlara ne söylersiniz?
İşte bu noktada farklılaşıyorlar. Ukraynalıların çoğu Ukrayna yanlısı.

Ukraynalılar 1930'larda Ukrayna'da yaşanan kıtlık nedeniyle Ruslardan nefret etmiyor mu?
Mesele şu ki, Ukraynalılar özgürlüğe sahip. Yukarıdan birinin onlara ne yapacaklarını dikte etmek istemesinden nefret ediyorum. Biz devletimizde ne istiyorsak onu yapmak istiyoruz.

Sizin gibi özgür ruhlu bir Ukraynalının Çek zihniyetiyle ne alakası var?
J mm esko yan rd. Ortaokul döneminin ardından Almanya, Polonya, Avusturya'da ses mühendisi olarak çalıştım, Ameriany ile işbirliği yaptım. Sonra eve gittim ve ülkeyi sevmediğimi, anlamadığım başka bir zihniyet olduğunu, bu yüzden hep Ukrayna'da kalacağımı söyledim. Daha sonra 2007 yılında babam Çek Cumhuriyeti'nde bir tersanede iş buldu. bana dedi ki, iş için Eska'ya gidiyoruz. Oraya gitmek istemiyorum, yabancı ülkelerle ilişkim nedir, burası huzur ve sessizlik, sarhoş oldum. En azından karanlık odaya gitmem için bana yalvardı, sonra hareket edebilirim.

Eska'ya sadece küçük bir taneyle gittim, diğer elimde dizüstü bilgisayar vardı. Bir haftadır buradaydım ve sonsuza kadar burada kalmaya karar verdim. Sakinlik var, refah var ve zihniyet Ukraynalıya çok benziyor. Slovaklar için de durum aynı, ama siz Polonyalılar onlara hiç yakın değilsiniz. Özetle ben öyle görüyorum, Çekler ve Slovaklar Ukraynalılarla kardeş gibidir. Gelecekteki modelimle de burada tanıştım, burada yaşıyoruz ve orada erkek çocuklarımız var, konser ajansını kurdum.

Kurttan sığınan Vtina Ukraynalılar taşınmak mı istiyor?
Vtina taşınmak istiyor ama Facebook gruplarında araştırma yaptığımda kurt yüzünden her Ukraynalının gidecek yeri yok. Araştırma, teyzenin tahminen Esk'te kalmak istediğini gösterdi.

Arkadaşınız Esk'te kalsaydı sanırım genetik olarak bizi zenginleştirirdi.
Biz esas olarak Çek toplumuna kötü bir şey getirmemeye çalışıyoruz.

Pek çok yankı var, nasıl bu kadar çok Ukraynalı erkek var, kavga etmeleri gerekiyor. Onlara ne söylersiniz?
ve haklısın. Beş yıl önce Ukraynalılar alkol kullanırken tahminen yüzde 95'i işyerinde içiyordu. Onlar burada çalışan, emekli maaşı alan, Ukrayna'da ailelerine destek veren, bazılarının burada aileleri olan sağlıklı adamlardı. Kurt başladıktan sonra sınır kapandı ve erkekler Ukrayna'yı terk edemiyor, buraya gelenler yüzünden on kez hayal kurdu. Ama içki içenlerden kaçak içki içenler artık teyze değil, yani kavga etmek istemedikleri için. Birisine sadece Estonya'ya değil, Avrupa'nın başka yerlerine de sığınabilmesi için emekli maaşı ödeyin. Ne yazık ki her eyalette böyle insanlar var, bunu değiştirmeyeceğiz.

Onları uyarsan ne olacağını bilen var mı?
Hiç bir şey. Kusura bakmayın, ne zaman açık konuşmak zorunda kalacağım, Ukrayna yasalarının benim fikrime saygı duyacağını mı düşünüyorsunuz? Muhtemelen değil. Sadece bu konuda saçmaladılar. Ayrıca sen de uzun zamandır burada ortalığı karıştıranlardan birisin. Suç araştırmaları yürüten ve Ukraynalıların suçlarının olmadığını insanlara açıklayan Çek hükümetine şapka çıkartılır.

Facebook gruplarınızda yaramazlık yapmasınlar veya nefret edilmesinler diye hangi Ukraynalılar var?
Oradaki Ukraynalılar, suç oranımız o kadar yüksek değil, öyleyse neden tekrar tekrarlayalım, suç oranımız yüksek mi? Hadi ama, bu çok hoş. Bu konuda farklı bir fikrim var. Onlara göre ben bir ihlal yaparsam bu bir ihlal olur ama bir Ukraynalı bir şey yaptığında öyle bir saçmalık yapar ki, ağzım açık bakarım. Ama Ukraynalılar da aynı durumda. Sarhoş olduğunda, direksiyona geçtiğinde, kırmızı ışığa uymadığında, polis tarafından durdurulduğunda, tansiyonu milyonda 1,5 çıkıyor. Ama bir Ukraynalı sarhoş olduğunda ve basında yer aldığında, NST boyunca araba kullanıyordu. Böyle bir şey aklıma gelmezdi, gördüğümde o nedir?

Peki bu bir zihniyet mi? Yani vahşi misin?
Şarkı böyle. Boku kestiğimizde buna değer.

Bir dinin var diye kurt olmana gerek yok mu?
Mm burada kalıcı olarak kaldı. Çocuklarım var diye kurt olmama gerek yok. Kimin daha çok çocuğu varsa, hatta ailesinde engelli biri varsa, kurda gitmeme gerek yok.

Pilsen'de iki yıl süren Rus saldırganlığı nedeniyle toprakların anısını onurlandırmak için anma toplantısını yönettiğinizde tam olarak anlayamadım. AB'nin korktuğuna dikkat çektiniz ama bu kadar insanın buraya geleceğini bilmediklerini mi söylediniz?
Çek Cumhuriyeti'ne ve tüm dünyaya sadık olmamız gerektiğini söyledim ama Çek Cumhuriyeti'nde, Pilsen'de bulunan bizler, Çek Cumhuriyeti'ni, Çek Cumhuriyeti'ni ama esas olarak en büyük mülteci şairinin yaşadığı Plzeň Bölgesi'ni desteklememiz gerekiyor. Ukraynalı bir şairdir. Ayrıca Çek Cumhuriyeti'nin Ukrayna'ya göre biraz daha ucuz olduğundan, insanların Ukrayna'da farklı bir şeye alışkın olduğundan, bunu anlamamız gerektiğinden de bahsettik.

Burada başka ne var?
Bir sağlık hizmeti sağlayıcısıdır. Kad bunu anlamıyor ama ben analiz ettim ve açıklamak sana düşüyor. Bir tür dolguya alıştığınızda, dişçiye ne zaman gidebileceğimi yazıyorum ve yılda iki kez düzenli olarak kontrole gidiyorum, bu yüzden muhtemelen bana akut bir şey olmayacak. Ukrayna'da kimse bunları yapmıyor, insanlar önlem için oraya gitmeye alışık değiller ama akut bir şey olduğunda, bir şey acıdığında, bir yere çağırmak sorun değil, en iyi dişçiyi bile o hemen götürür. Ukrayna'nın kısaltması, insanların emekli maaşı aldığında hemen içki içebileceklerine alışkınlar.

Yani bazı Ukraynalıların doktor muayenehanesinde ödeme yapacağını ama bunu yapamayacaklarını ve beklemek zorunda kalacaklarını mı söylüyorsunuz?
Urit artık emekli maaşını masaya koyup içmek istiyor. Ama echch'te işler böyle yürümüyor.

Bazı insanlar Ukraynalıların memnuniyetsiz, hatta bazen kibirli olmalarına şaşırıyor. Peki bu açıklandı mı?
Şarkı böyle. Ukrayna tıbbının kısaltması biraz farklı çalışıyor. Burada tıp hastaneye, sağlık merkezi de hastaneye bağlı ama Ukrayna'da bu durum söz konusu değil. Ukrayna'da bir eczacıya gidiyorum ve bana diyor ki: Bir şirketim var, bu ilaçlara ihtiyacın var ve ben ilaçların bir listesini yazıp eczaneye gönderiyorum, orada büyük bir emekli maaşı karşılığında satın alıyorum ve komisyon alıyorum eczaneden. Bu yüzden İncil kadar uzun bir liste yazma görevim var. Aradığımda kıyafetlerimi çıkaracağım, e mm rmu, bir ıhlamur alıp yatağa uzanacağım, eğer durum daha da kötüleşmezse bir hafta sonra beni ara. Sonuç şu ki, Ukraynalı ona şöyle bir bakıyor ve kendisine bir ilaç, antibiyotik listesi, kısacası hiçbir şey verilmemesinden hoşlanmıyor. Pitom Ukrayna gümrük listesine lk tüketiyor. Echch'te tıp günü değil, finaldesiniz.

Peki ödeyecek paranız olmadığında Ukrayna'daki fakir insanlara ne koyuyorsunuz?
Son iki emekli maaşımı borçluyum.

Buradan Ukraynalıların, yoksullar da dahil olmak üzere insanlarla dayanışma içinde olan bir sistemin daha iyi olduğunu takdir etmeleri gerektiği sonucu çıkıyor. Ya da değil?
Şarkı böyle. Ancak bir yandan da Ukraynalıların Çekçe bilmedikleri için kabul edilmelerini istemediklerini söyleyenler de var. Facebook gruplarında, doktorun, hastanın %100 uyması gereken, sağlığının ve yaşamının bağlı olduğu bir şey söylediğinde buna saygı duyması gerektiğinden ve sizi yarım yamalak anlasa bile boşuna olmadığından bahsediyoruz. .

Ama ben anlamazken bunu nasıl yapacaksın?
Pilsen'deki Dominiknsk 9'da, şehir sayesinde bir binaya sahip olduğumuz mültecilere yardım merkezimiz var. Birisi Çekçe konuşmuyorsa, fakir kişiye bisiklet, bisiklet ya da refakatçi bulmaya yardım edecek ve ona atkı verecek gönüllüler var.

Onları nasıl yerim?
Her gün 50-100 kişi gidiyor oraya, çocuk grupları da var çünkü bazı çocukların bisikleti, scooterı yok.

Siz bir kendi kendine yardım grubusunuz. Ukraynalıların Çekçe öğrenmediklerinde sizin gettonuzda kalma tehlikesi yok mu?
Esky'yi kullanın. Yapmak zorundayım, çünkü biliyorsun ki onlarla bir veya iki kez Lakai'ye gidiyoruz ama onlar gitmiyor. Bağımsız olması gerekiyor. Onlara öğrenmesi gerektiğini söylüyorum.