Finle festivali kapılarını açıyor, 38 film Altın Leda için yarışıyor

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Finle sezonuna başladığım için çok mutluyum. Gerçekten çok eğlendim çünkü Plzeň’i gerçekten çok seviyorum ve festival için her zaman buraya gelmeyi seviyorum. svit şu ana kadar yaptığımız en büyük film ve onu en çok yapım aşamasında hatırlıyorum. Chlupek, filmindeki ana rolün temsilcisi Elika Kenková ile birlikte Pilsen’e geldiği festival için düzenlenen basın toplantısında, bu zamanın bir resmi olsa da çağdaş modern karanlıkla ilgili olduğunu söyledi.

Güneş konusunda çok heyecanlıyım. Bu benim için büyük bir çağrıydı ve sonuçtan memnunum. Elika Kenkov, bunun bir dönem eseri ve filme bir saygı duruşu olduğunu, ancak aynı zamanda alçakgönüllülükle ve tarihle de olsa güncel bir konuyu da açtığını söyledi.

Finle, 22’sinden 27’sine kadar sinemalarda, televizyonda veya internette gösterilen filmleri ve dizileri Çek görsel-işitsel prodüksiyonunun tamamı aracılığıyla sunacak. Festival günü ise ev sahibi çift Ester Geislerov ve Petr Vanura sahne alacak.

38 film Zlatho ledek için mücadele edecek

Lenka Tyrpkov artık festival programının kompozisyonuyla ve yalnızca Çek sinemasında çekilmiş en iyilerin seçimiyle ilgilenecek. 2005’ten bu yana Karlovy Vary IFF’de çalışıyor ve bu yaza kadar program bölümünde dramaturg olarak ve Orta ve Doğu Avrupa sinematografisi seçim komisyonunun başkanı olarak çalıştı. 2021’den itibaren Finle festivalinde çeşitli kısa filmlere başvurdu. Pek çok uluslararası festivalin jürisinde yer aldı ve Avrupa Film Akademisi üyesidir.

Eş zamanlı beş bölümdeki filmler, tamamı yabancı sinema profesyonellerinden oluşan uluslararası bir jüri ve Pilsen’deki Zapadoesk Üniversitesi’nden bir öğrenci jürisi tarafından değerlendirilecek. Festival editörü Eva Verukov Koaov, final turuna toplam 171 filmin katıldığını, bunlardan 38’inin Altın Buz ana ödülü için yarışacağını doğruladı.

Ancak Finle sadece izlenebilir bir film değil. Geçen yılın en iyi görsel-işitsel prodüksiyonları V sti’nin incelemesi, First Man’in galası ve önizlemesinin yanı sıra sekiz film profesyonelinin yer aldığı öne çıkan film gibi düzinelerce başka film de bölümler halinde sergilenecek. , erkek ve kadın profesyoneller bir şekilde katılmıştır, örneğin .

Örneğin ön gösterimde seyirciler, Oscar adayı biletin yönetmeni Agnieszka Hollandov’un Hranice adlı dramasını izleyecek. Filmin dünya prömiyeri birkaç gün önce Bentki’deki son film festivalinde yapıldı ve Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. Çek sinemalarında 19 Ocak’ta açılıyor. Prim dağıtımının hemen ardından Robert Hloz’un yönettiği bilim kurgu Point of Recovery filmi Finla’da gösterilecek.

Svit filminin fragmanı (29.6.2023)