Dernek başkanı, Plzeň ve tüm bölgenin bölgesel olarak uçması gerektiğini söylüyor

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
VW şirketinin Linch'te fabrika kurma niyetinde olmadığını hükümete açıklamasının ardından, lokasyonun kullanımı ve geliştirilmesi konusu masaya yatırıldı. Ordu, alanı tekrar kontrol altına aldığını belirterek, burada askeri uçuş merkezi, ordu lojistik merkezi, aktif kaynaklar merkezi bulundurmayı ve hava kurtarma hizmetinin devamını amaçladığını söyledi. Ordu, F-35 saldırıları için bir üs olması gerektiğini reddetti.

Pilsen bölgesinin uçması gerekiyor mu?
Bölgenin sivil uçuşlara ihtiyacı var, R'deki tüm bölgelerin bu şekilde uçması gerekiyor. Bunun istisnası, bugün benzer bir kararın tazminatsız olarak verildiği Steck bölgesidir. Hava bağlantılarının avantajlarından çeşitli yabancı yatırımcılar, yerli firma temsilcileri, özel pilotlar tarafından yararlanıldığı gibi burada eğitim faaliyetleri de yürütülmektedir. Biz sivil havacılık çevrelerinden geleceğin pilotlarını yetiştiriyoruz, onlar daha sonra askeri hava kuvvetleri veya sivil operatörler için profesyonel olarak uçuyorlar.

Bir çeşit kamu hizmeti mi yapmak istiyorsunuz?
Kendi kendine kredi. Nasıl ki otobisiklet insanlara araba veriyorsa, biz de onları uçurabiliriz, eğitelim. Hava Kuvvetlerinde lider gibi hareket etmek itaat görevidir. Letiti'de havacılık müzesi de oldukça aktif.

Savunma Bakanlığı'nın uzun süredir özel operatör olan PlaneStation yerine Ln'yi kendisinin işletmek istediği konuşuluyor. Operatörün sivilden askeri birime değişmesi sorun olur mu?
Havalimanında sivil ve askeri trafiğin çalışacak olmasında bir sorun görmüyorum. Bu, birçok uçağın hem askeri hem de sivil trafiğinin olduğu tüm dünyada işe yarıyor. Trafiği değiştirmek basit ve kullanışlıdır. Savaş uçağı Girit'e uçtuğunda pistana nakliye ile birlikte uçacak ve bir süre sonra F-16 saldırısı oradan havalanacak. Askerler Ln adresine F-35'lerin burada uçmayacağını ancak ordu pilotlarının eğitim alması gerektiğini söylemelerine rağmen Lnch'te ordu helikopterleriyle tatbikat yapıyorlar, burada askeri paraşütçülerin atlayışları da yapılıyor, askerler buraya uçuyor. Ordu nakliye uçakları. Bu nedenle burada gerçekleşen trafik değişiminde şu anda bile bir sorun görmüyorum. Her zaman yetkinliklerin tanımı, koordinasyonu, anlaşmaları ve bunların takibi ile ilgilidir. Son olarak dedikoduya yapılan yatırım uçup gidebilir. Trafikte böyle bir uçuşu sürdürebilecek emekli maaşı yoktu.

Eğer askerlerin uçmasına izin verilseydi, operatörü PlaneStation şirketine özel olarak uçurmak yerine, dedikoduların ve uçmanın gelişmesinin bedelini ödemeleri gerekmez miydi?
Ordunun buraya daha fazla emekli maaşı göndermesi mümkün ama bununla ilgili bir durum var. Ordu tarafından finanse edilen ve sahibi Savunma Bakanlığı olan LOM şirketi ile Letit Ln'yi de işletip işletmeyeceği konusunda geçmişte de tartışmalar yaşanmıştı. Ancak Perov'a sefer düzenleyen şirket buna direndi.

Nron olduğu için mi inkar etti?
Elbette, çünkü bu kişisel ve mali bir sorun. PlaneStation şirketi bildiğim kadarıyla uçuşta kalmıyor, aksine uçuşta yaptığı ticari faaliyetlerden operasyonunu sübvanse ediyor.Operasyon aynı zamanda uçakla ilgisi olmayan diğer şirketlerin ücretlerini de sübvanse ediyor. hava Kuvvetleri. Sonuç olarak, uçuşta sadece 19.000 yolcu var ve uçuş kalkış ve uçuş ücretleri, uçuş personelinin, sevk görevlisinin ve mürettebatın ödemesini yapmaya yetmiyor. Devasa bir havaalanı inşa ettikleri Çek Cumhuriyeti'nin Budjovice şehrine gitmeleri gerekiyor ve burayı işletmek yaklaşık 80 milyon krona mal oluyor.

Orada uçuşlara yaklaşık iki milyar kron yatırım yaptılar.
Ama burada, Linch'te olduğu gibi uçuyordu, onu sadece finansal, basit bir navigasyon sistemiyle, ışıklarla donattılar, orada itfaiye teşkilatı ve diğer personel de dahil olmak üzere yeterli sayıda insan çalışıyor, bir check-in terminali inşa ettiler, yeniden inşa ettiler Kalkış ve iniş pistleri var ve trafik akıcı. Jihoei'nin yaptığı, onların ihtiyaçları göz önüne alındığında kesinlikle iyiydi ve burada, Pilsen'de hiç kimse böyle bir şeyi istemezdi. Bu biraz farklı gerçekleşebilir çünkü bugün piston ve benzerlerini almanın başka yolları da var, kısacası bu kadar olması gerekmeyecek. Ordunun ve özel bir operatörün maliyesi birleştirilirse, her iki taraf için de uygun olacağına ve birisinin askerler için uçma işini üstleneceğine inanıyorum. PlaneStation şirketi yaklaşık 25 yıldır Lnch'te bulunuyor. Eğer uçmayı bırakırsanız parçalanırsınız, harap olursunuz.

PlaneStation'a bir göz atın. Peki Savunma Bakanlığı ile olan dava uzun süredir devam ediyor mu? Bu bir hata değil mi?
Urit, letit'in gelişimini engeller. Gelişme derken örneğin marketleri, kütüphane ışıklarını ekleyeceğiz. Diğer çeşitli uçuşlarda da bu şekilde çalışır. Her iki dakikada bir uçağın geçtiği Linch'te uçuş pek fazla olmasa da hava trafiğinde çalışıyorsanız işinize yarayacaktır.

Mahkeme Uçakların sahibi olan Savunma Bakanlığı ile PlaneStation şirketi arasında 12 yıllık, belki de yıllar süren bir fark var. Anlaşmazlığın taraflarının anlaşmaya varması bölgede değil mi?
Anlaşma harika olurdu. Sağduyunun galip geleceğini ve anlaşmaya varılacağını düşünüyorum.

Sıradaki ne?
Yani evet. Bir şey ilk prosedürler ve mahkeme, diğeri bir tür anlaşma, bir taraf size çok şey borçluyuz, diğer taraf size yine çok şey borçluyuz dediğinde alın teriyle ve uzlaşmayla bitiyor.

Anlaşma kime yardımcı olacak?
Havacılık dikeyi, özel operatörler ve şirketler, yani Alman PlaneStation şirketinin kim olduğunu biliyorum. Bu aynı zamanda 1990'ların başında Borsk'tan ihraç edilen Pilsen-Bory Aeroclub'a da yardımcı olacak ve onun yerine Borsk Pole endüstri kulübü kurulacaktı. Aeroclub sona erdi, ancak adı Lnch'te faaliyet gösteren paraşütçüler birliği tarafından korundu.

Bunu etrafta söyleyebilirsin dev fabrika hatta mevcut ordunun Ln'nin uçtuğu bölgeden vali, milletvekilleri, senatörler ve belediye başkanlarıyla birlikte uçmanın geleceği konusunda, PlaneStation'ın ordu ile yaptığı anlaşma da dahil olmak üzere bütünü ilerleyecek mi? Yani mottoya göre onun için her kötülük iyidir?
Bunun nedeni ise gigafabrikanın tarih olması. Fabrikayı konuşmaya başladığımızda gigafactory ile letit'in yan yana olamayacağı cevabını aldık. Her ne kadar gün kendisine açıklanmamış olsa da, bunun esas olarak yıkım için bir emekli aylığı olduğuna hâlâ inanıyorum. Ama bu benim kişisel görüşüm.

Birisinin binanın yıkılması için para ödemesini mi istiyorsunuz?
Onu kırmak istemiyorum. Şunu da belirtmek isterim ki Avusturya-Macaristan döneminde hava kuvvetleri Pilsen'e gitmeye başladı. Ve şunu söylemek istiyorum ki, bir sanayi şehri ve bir üniversite şehri olarak Plzeň'nin uçması gerekiyor ve eğer ölürse, onu kimse inşa edemez. EAGA veya Uluslararası Genel Havacılığı Geliştirme Derneği olarak Gigafactory tartışması boyunca kamuoyuna bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Geriye dönüp baktığımda çeşitli politikaların desteğini gördünüz. Pklad, Pilsen'in valisi ve belediye başkanıdır. Ve nasıl durduklarına şaşırdım.
Biz bunu çözdük. İlk başta şaşırdık ama yavaş yavaş başrol oyuncularının tavrı değişti. Sonunda hepsi buraya uçmak istediklerini itiraf etti.

Peki Hava Kuvvetleri nüfusunun yüzde kaçı mantıklı? Bence bu yeterli. Gigafactory'de, yerel halkı uçmaları gerektiğine ikna eden aydınlanmış bir grup olarak çalışmadınız mı?
Uçmayı ve hava kuvvetlerini yaygınlaştırdık. İnsanların bizimle daha çok ilgisi var. Ancak süreç bitmedi. Sadece ordumuzun bir tanesine ulaşmasını umabiliriz. Üzgünüm.

Pilotların uçma mücadelesine destek olmak için Pilsen'de yaklaşık 300 kişi toplandı (10 Aralık 2022)