Cannes’da En Çok Kazanan Yıldızın Yıldızı Charlbi Dean 32 yaşında öldü

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Cannes Sinema Şenlik’te bu yıl birincilik ödülü kazanan ve sonbaharda vizyona girecek olan sinema hicvi “Üzüntü Üçgeni”nde başrol oynayan oyuncu ve model Charlbi Dean, Pazartesi günü Manhattan’da hayatını kaybetti. 32 yaşındaydı.

Bir hastanedeki ölüm, tanıtım ajansından bir temsilci tarafından doğrulandı. Nedeni verilmedi.

İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un ultra zenginlerin İngilizce hicvi “Üzüntü Üçgeni”nde Bayan Dean ve Harris Dickinson, ters giden lüks bir gemide model olarak rol alıyor. Canne’da Palme d’Or ödülünü aldı ve Eylül ayında hem Toronto International Sinema Şenlik hem de New York Sinema Şenlik’te oynaması planlanıyor. Bağımsız stüdyo Neon’un sinemayı 7 Ekim’de vizyona sokması bekleniyor.

New York Times eleştirmeni Manohla Dargis, sinemanın “eleştirmenleri keskin bir şekilde bölen” “sınıf siyasetinin açık, çirkin bir gönderisi” olduğunu yazdı.

Bayan Dean, sinema için yapılan bir tanıtım röportajında böylesine kutuplaşmış bir tepkiyi memnuniyetle karşıladı.

“Umarım insanlar tiyatrodan bunun hakkında konuşmak ve tartışmak için ayrılırlar” dedi. “En sevdiğim filmler bunlar: Aklımı çalıştıran, beni biraz kızdıran, güldüren ve ağlatan filmler.”

Instagram’da yayınlanan bir açıklamada Bay Östlund, Bayan Dean’in ölümünü “şok ve trajedi” olarak nitelendirdi.

“Charlbi’nin meslektaşlarını ve tüm sinema ekibini ayağa kaldıran bir devası ve duyarlılığı vardı” diye yazdı.

Charlbi Dean Kriek, 5 Şubat 1990’da Cape Town, Güney Afrika’da Johan Kriek ve Joanne Muller’ın çocuğu olarak dünyaya geldi. 2008 ve 2010’da GQ ve Elle dergilerinin Güney Afrika baskılarının kapaklarında yer aldı.

2010 yılında ilk uzun metrajlı sinema rolünde, “Spud” filminde Troye Sivan ve John Cleese ile birlikte popüler bir yatılı okul öğrencisini canlandırdı. 2018’den 2021’e kadar CW Network süper kahraman draması “Black Lightning”de ölümcül nişancılık becerilerine sahip bir kötü adam olan Syonide’yi canlandırdı.

Ailesi tarafından yaşatılmıştır; kardeşi Alex Müller; ve nişanlısı, Güney Afrikalı aktör ve model Luke Volker.