Ben bir kuğu değildim, dedi Berbr. mahkeme üzerindeki etkisi ve Hrubee’nin görevden alınması ortadan kalktı

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Obaloba, Berbro’yu, diğer şeylerin yanı sıra, etkisi sayesinde, özellikle Slavoj Vyehrad lehine olmak üzere bazı kurtarışlarda rüşvet kararlarının uygulanmasına boyun eğmekle suçluyor. Berber suçu reddediyor.

Mahkeme huzurunda Wilczek, kararlar ve delegelerden oluşan karar komisyonunun bağımsızlığını, tarafsızlığını ve yetkisini savundu.

Roman Berber’in etrafındaki yolsuzluk skandalı

bağlantılar, röportajlar, yorumlar

tarifelerden kendisinin sorumlu olduğunu ve onlara danışıldığında sadece komisyon üyesi olduğunu söyledi. Belirli bir maç için açıklanan bileşik kararlarda herhangi bir değişiklik olması durumunda, bu, örneğin hastalık veya hakemlerin mazeretleri nedeniyle, hatta bazen masrafları kulübün pahasına olmuştur. Zaten bazı kulüplerin mahkemeye itirazları vardı ve komisyon bunları aşmaya çalıştı. Wilczek, komisyonlar veya kulüpler dışında hiç kimsenin yerleştirmelere veya kararların değiştirilmesine müdahale etmediğini iddia etti.

Ona göre Berbr, tüm kararlara ilişkin en iyi içgörüye sahipti, ancak bir maç hakkında konuşurlarsa geri dönerlerdi. Jozef Chovanec’in görevde olduğu dönemde komisyonda yer alan Wilczek, Roman Berbr’in herhangi bir isim öne sürdüğünü veya kendisi için lobi faaliyeti yürüttüğünü hatırlamıyorum, dedi.

Oldukça mutlu bir temsilci olan Yargıç Jan Scholle, Wilczek’in Berber ile 2018 yılında yaptığı kısa mesaj görüşmesine bakmasına izin verdi. Bu, video hakemlikten (VAR) sorumlu olan Roman Hrube’nin görevden alınmasını içeriyordu. Görüşmede Wilczek’in Berbra’ya Chovanec’e gideceğini bildirdiği ve Hrube’nin istifasını hazırladığı ortaya çıktı.

Evet, D ile iletişime geçin, açık nedenler var, diye yanıt verdi Berbr ilk başta.

Özellikle Berber’in ortağı, o zamanlar FAR yürütme komitesi üyesi ve yankı komisyonunun başkanı Dagmar Damkov’du.

Wilczek mahkemede D’nin kim olduğunu hatırlamıyordu. Ona göre Hrube, komisyonun diğer üyeleriyle kesinlikle işbirliği yapmadığı için görevden alındı. Mahkûm mahkemeye Hrube’nin görevden alınmasını önerdiğini söyledi ancak hakim ona Berber’le paylaştığı mesajları okudu ve buradan Berber’den talimat aldığı ortaya çıktı.

Martin Wilczek mükemmel bir hakemdi, profesyonel maçların en iyileri arasındaydı, Berbr bununla birlikte SMS iletişiminde yanlış bir şey görmediğini söyledi.

Eski futbol hakemi Martin Wilczek, hakemler komisyonunun başkan yardımcısı olduğu günlerde.

FAR halka açık bir şirket değildir. Tamamen normal bir şekilde eğlendiğiniz bir kulüp. Her kulübün karar komitesinde kimin olmasını istediğini tartışırken üzerinde etki sahibi olmak istemesi normaldir. Peki Wilczek’in neden benimle bir ilgisi vardı? Onlar için? Berbr, “Ben kayınbirader değildim, FAR’ın başkan yardımcısıydım” dedi.

Bohemians’ın mevcut koçu ve Litomick’in eski koçu Jaroslav Vesel de sahada hazır bulundu ve esas olarak Vyehrad ile Litomick arasında Temmuz 2019’da oynanan maç hakkında konuştu.

Vyehrad’ın ezici bir farkla (7:1) kazandığı maç, haberlere göre o zamanki Prag kulübünün spor editörü Roman Rogoz’dan etkilenmişti. Dosyaya göre Litomycko, görevlileri Martin Pchy ve Rogoz’un anlaşması sonrasında zayıf bir oyun sergiledi.

Vesel güvende değildi, tarladaydı ve ardından aynı atla Litomick’teydi. Rogoz’la daha önce hiç konuşmamış ve futbol dışında tanışmamıştı ama onu tecrübeli bir oyuncu olarak algılıyordu. Kulüp ve kurtarma operasyonuyla ilgili durum gergindi, bu konuda çok şey duyuyorsunuz ama bu duyduklarınızın gerçek olduğu anlamına gelmiyor. Etrafta olduğumu fark ettim ama biri bana hitap ediyorsa ya da beni manipüle etmek istiyorsa hayır, dedi Vesel imdada yetişti.

Berbra şarap ambalajı, futbol çevresinden 20 kişi daha ve etkili takımdan FC Slavoj Vyehrad. İddiaya göre Berber bu organize grubun bir parçasıydı. Davada bu kadar dar bir rol oynayın. Berber tehdit edildi ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Zarfın şarabı gibi, suçu da inkar et. Adamlar suçlarını kabul ettiler ve mahkeme sanıkla yapılan anlaşmaya göre aleyhine ertelenmiş ve para cezalarını onayladı.