Baş disiplinci Ujčík: Houdek'e 10 maç yeterli değil, ceza kanununda değişiklik yapmak istiyorum

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
On maç ve aylık maaştan yüzde on oranında para cezası kesildi. Kurallara göre Houdka'ya Pilsen'in golcüsü Tim Söderlund'a yaptığı faul nedeniyle daha fazla verilemezdi.

Altı yıldır disiplinle çalışıyorsunuz, uzun bir oyuncu kariyeriniz var, böyle bir müdahale gördünüz mü?
Hayır, belki NHL'de sadece seksenli ve doksanlı yıllarda. Yoksa hiçbirimiz artık onu görmek istemiyoruz. Bu tür darbelerin ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz. Özellikle Michal bu kadar büyük ve güçlü bir adamken. Sadece kontrol etmeleri gerekiyor. Onunla defalarca muhatap olduk ve burada Söderlund'un kendini savunma şansı yoktu. Bu şekilde sonuçlandığı için mutlu olalım.

Neden mümkün olan en yüksek cezayı istedin?
Müdahaleleri nasıl değerlendireceğimizin parametrelerini belirliyoruz. Saldırı hızı, yoğunluğu, kafaya vurma ve diğer hususlar. Houdek her şeyi yerine getirdi, onun için tek “artı”, pakın üzerinde olan ve şut atan bir oyuncunun işini bir an önce bitirmiş olmasıydı. Ama aksi takdirde orada her şey yanlıştı.

Detaylandırabilir misiniz?
Anlamsız ve gereksiz bir şekilde yüksek bir yoğunlukla Söderlund'un kafasına gitti. Orada cezasını azaltacak hiçbir şey bulunamadı. Çocuğu buza çarpmadan önce kapattı. Dönme ve sıfır reaksiyona göre, Söderlund havada olduğu anda belirsizlik içindeydi ve darbe, yalnızca korkunç sonuçları artırdı. Ellerini önüne bile koymadığından bunu anlayabilirsiniz. Havada dönerken vücudunun yanında kaldılar.

Yani başka türlü karar vermek bile mümkün değil miydi?
Böyle durumlarda 10 maçın hala yeterli olmadığını düşünüyorum. Ve küçükler ekstra liginde Havířov'dan bir oyuncu rakibinin kafasını kestiğinde ne oldu? Daha ağır cezalar verilmeli ve hokey oyuncularının bu faullerin ciddi anlamda spora ait olmadığını bilmeleri sağlanmalıdır. Bu APK için bir sinyaldir (Ekstra ligin yönetim organı olan Profesyonel Kulüpler Birliği), ceza kanunuyla ilgili bir şeyler yapılması gerekiyor.

Eğer Houdko'yu daha fazla uzaklaştırabilseydiniz bu kaç maç olurdu?
Önyargı vermek istemiyorum ama cezanın daha ağır olması gerektiğini düşünüyorum. Ve şahsen ben onu sezon sonuna kadar cezalandırmakta hiçbir sorun yaşamam.

Pazartesi günü Kladno'da çok zorlu mücadeleler yaşandı, siz onları dört kez cezalandırdınız.
Her şey sınırın ötesindeydi. Frolík hokey sopasının ucunu tutuyor ve karşıdaki oyuncuya hafifçe vuruyor. Korunmasız bir noktaya vurursa kolunu kolayca kırabilir. Bu tamamen haksız ve tehlikeli bir müdahaledir. Sonra Bláha… Arka pozisyondaki bir hücum oyuncusu her zaman biraz sorun yaratır, önünde bir hokey oyuncusu görür ve ona karşı gelir. Ya ona faul yapar ya da ona iyi vurduğu için şanslı olur. Ancak burada rakip kaçtı ve dizinden vuruldu. Eğer bacağını kaldırmasaydı sezon sonu olabilirdi. Veber daha sonra oyuncunun işini bitiriyor ve açıkça hayal kırıklığına uğramış bir şekilde doğrudan kafasına yumruk atıyor. O kadar tehlikeli değildi ama genel olarak kafaya alınan darbelere asla tolerans gösterilmeyecektir.

Altı maçlık mesafe daha sonra Jakub Babko tarafından yan hakemin kafasına yapılan bir orta ile yakalandı.
Beni rahatsız etmiyor, hakemin sırtı ona dönük ve Babka'nın rakiple çatışmasını engelliyor. Tepki vermek için tam üç metresi var ama iki eliyle tuttuğu sopa hakemin boynunun bir yerine çarpıyor. Bu düşünceyi anlamıyorum.

Ona neden 6 maç ceza verdin? Maç sırasında müdahale kameralardan neredeyse görünmüyordu.
Anahtarların arkasından bir atış yaptık. Ona yaklaştığınızda her şeyi avucunuzun içinde görebiliyordunuz. Bu tam bir patlamaydı. Hala bunun çok talihsiz bir durum olduğuna inanıyorum ve Babka, hakemin kendisi ile rakibi arasında durduğunu fark etmedi, ancak yaklaşık üç saniyesi vardı ve yine de yaptı. Hologram olduğunu mu düşündü bilmiyorum ama sonra tribündeki hakemden doğrudan özür diledi.

Ekstra ligde çok fazla güçlendiğini düşünmüyor musun?
Saldırganlığın arttığına dair bir his var içimde ama bunun sadece bir tesadüf olduğuna ve verilen cezalarla çocukları sakinleştirmeyi başaracağımıza inanıyorum ve umuyorum. Sporda saygının gerekli olduğunu anlamalarını sağlamak. Ya iyi durumda değiller ya da eski takım arkadaşları ve seyircilerin önünde gösteriş yapmak istiyorlar.