Adamlara bazı şartlar verildi ve testereyle desteklenen tehditler için tazminat ödemeleri gerekiyor

Deniz Siyahi

Global Mod
Global Mod
Mahkeme huzuruna 47 yaşındaki Zdeňka Hadrava, kendisinden bir yaş büyük Ladislav Šilhavý, 37 yaşındaki Pavel Kroupa ve 43 yaşındaki Martin Vávra çıktı.

Pilsen Bölge Mahkemesi sözcüsü Jana Rubášová iDNES.cz’ye şöyle konuştu: “Mahkeme onlara iki ila üç yıl ertelenmiş cezalar verdi ve ayrıca 600.000 kronun üzerinde tazminat ödemek zorundalar.”

İddianameye göre Hadrava ve Šilhavý, Němčice’de bir kutlamadan dönerken 43 yaşındaki bir adamın evine zorla girdi. Kurbanı yere düşürdüler ve yüzüne yumruk attılar. Kendisinin ve kız arkadaşının, iki küçük çocuk hakkında karalayıcı yorumlarda bulunarak itibarlarını zedeledikleri ceza yargılamasında ifadelerini geri çekmelerini veya değiştirmelerini istediler.

İddianamede, “Mağduru, bunu yapmaması halinde kendisini ve mağduru öldürüp yok edecekleri yönünde tehdit ettiler” denildi. Hadrava, adamın boynunun altında tuttuğu, çalıştırılmamış olsa da elektrikli testereyle ciddi olduğunu kanıtlamak zorundaydı.

İddianameye göre eve iki saldırgan daha geldi. Kurbana birkaç kez vurup tekme atması gereken Pavel Kroupa ve o akşam doğum gününü kutlayan Martin Vávra.

Dövülen adam daha sonra evden dışarı sürüklendi ve orada polis devriyesi tarafından bulundu. “Adamlar servikal omurgada, başta ve göğüste çok sayıda yaralanmaya neden oldu. Olaylar sonucunda hem kendisinin hem de kız arkadaşının travma sonrası stres bozukluğu geliştirmesi gerekirdi.” diye devam etti iddianame.

Saldırının, kurbanın iki saldırganın küçük çocuklarına söylediği iddia edilen müstehcen sözlere misilleme olması gerekiyordu.

Suçlu alkol müydü?

Saldırıdan birkaç hafta önce kurban, kendisini defalarca azarladığı ve partnerine saldırmaya çalıştığı iddia edilen çocuklardan birine tokat atmıştı. Daha sonra polis sorgusu sırasında her ikisi de köydeki bazı çocukların uygunsuz davranışlarından bahsetti.

“Alkolün de payı vardı bunda, ben binde ikiydim. Az önce patladım” dedi Novinky.cz’e göre Hadrava mahkeme önünde.

Saldırıyla ilgili olarak bardan çıkıp kurbanın evinin önünden geçtiğini söyledi. “Kapıyı tekmeleyip onu dışarı çıkardım. Ona köyün çocuklarını dövmemesini söyledim. Sonra Láďa’nın bile dahil olduğu bir kavga çıktı. Yüzüne üç kez yumruk attım” dedi sanık.

Sanıklardan Ladislav Šilhavý ise mahkeme önünde, mağdurun kendilerine eşlik eden eşine küfretmeye başlaması ve önce Hadrava’yı sakinleştirmeye çalışması üzerine kavgaya katıldığını söyledi. “Onun bir inek olduğunu ve panchartama adını verdiği çocuklarını daha iyi yetiştirmesi gerektiğini söyleyerek onu azarladı. Ben de onun yanına gittim. Onu boynundan tuttum ve yere vurdum” dedi Šilhavý.